Αθλητισμός

Ο Κομίνης «κρύφτηκε» πίσω από τον Ποντίκη: «Ο βοηθός μου είπε “είναι οφσάιντ αλλά ποιος το ακυρώνει;”»

Ο Κομίνης «κρύφτηκε» πίσω από τον Ποντίκη: «Ο βοηθός μου είπε “είναι οφσάιντ αλλά ποιος το ακυρώνει;”»

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους διαιτητές στην Ελλάδα, ο Γιώργος Κομίνης, μίλησε στους Betarades για το περιβόητο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα και το περίφημο οφσάιντ του Μαουρίσιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ του Βαρέλα.

Ο Έλληνας διαιτητής αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον διάλογο που είχε με τον βοηθό του και όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση. Αρχικά ρωτήθηκε για την ατάκα του Ποντίκη (βοηθός): «Οφσάιντ είναι αλλά πως το ακυρώνουμε εδώ μέσα (σσ Τούμπα);», με τον ίδιο να παραδέχεται πως ειπώθηκε.

Στη συνέχεια εξηγεί τον διάλογο που είχε με τον βοηθό του, ενώ τόνισε πως εκείνο το παιχνίδι τον στοίχειωσε: «Ο Ποντίκης μου είπε: “οφσάιντ είναι αλλά πως το ακυρώνουμε εδώ μέσα”. Φεύγει ο βοηθός, όλα καλά, γκολ. Εγώ κοιτάω τον Βαρέλα μην βγάλει κάποια φανέλα. Βλέπω μετά τον βοηθό ότι έχει σταματήσει, με παίκτες της ΑΕΚ. Μου λέει ο βοηθός, Γιώργο έλα δω. Πηγαίνοντας εκεί, μου λέει ο Μαουρίσιο είναι οφσάιντ. Γιατί φεύγεις του λέω. Μου λέει έφυγα, τώρα τι κάνουμε. Μου λέει το γκολ είναι οφσάιντ, αλλά πως το ακυρώνω εδώ μέσα. Ποιος το ακυρώνει εδω μέσα ο Κομίνης. 

Τώρα γελάμε, αλλά είναι ένα παιχνίδι που στοίχειωσε την καριέρα μου. Το ματς μέχρι τότε είχε πάει κούκλα. Στο 10′ έχω τέσσερις κίτρινες, έχουν γίνει οι παίκτες κοριτσάκια. Το παιχνίδι κυλάει. Έρχεται η στιγμή αυτή, και το ανάθεμα είναι ότι πριν από κάθε παιχνίδι κάνουμε ένα μίτινγκ. Ξέρουμε ότι ο Μάτος παίζει με τα χέρια, ο Μπακασετας πέφτει εύκολα, ο Μάνταλος μιλάει. Συν κάποιες φάσεις που θέλουν προσοχή. Μια τέτοια ήταν αυτή. 

Είχα πει στους βοηθούς για τα οφσάιντ, σε περίπτωση που δεν έχετε άποψη, θέλω να μου πεις αμέσως, αν επηρεάζει τη φάση. Θέλουμε απευθείας την απάντηση. Αυτομάτως θα καταλάβω ότι ο Μαουρίσιο είναι οφσάιντ. Αυτή είναι η οδηγία από την UEFA. Ήταν οφσάιντ, για εμένα επηρεάζει τον τερματοφύλακα. Κάνει κίνηση προς τη μπάλα. Δεν έχει περάσει πίσω από τον Μπάρκα. Το πόδι του Μαουρίσιο είναι στην ίδια ευθεία. Επηρεάζει, αυτό το λέει η UEFA. 

Προσπαθεί να παίξει τη μπάλα. Πιστεύω ότι προσπαθεί να κάνει το τακουνάκι, είναι Βραζιλιάνος, είναι της τέχνης. Για εμένα είναι οφσάιντ. Αυτή ήταν η απόφαση της τότε ΚΕΔ του κύριου Περέιρα. Μου είπαν ότι είναι οφσάιντ. Έτσι την θέλει η UEFA».

Για τον ρόλο του Βιεϊρίνια και όσα του είπε ο Μίχελ: «Γίνεται η μανούρα και περιμένουμε να κοπάσει η κατάσταση. Μπαίνουν παράγοντες και των δύο ομάδων και περιμένουμε. Μετά από διάστημα 5-6 λεπτών. Έχω ενημερωθεί ότι έχει κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και κάνει το νεύμα να φύγουν. Ο Βιεϊρίνια μου λέει “πόσο θέλουμε ακόμα;”. Και ενώ τους λέει ο Βιεϊρίνια “ηρεμήστε”, έρχεται σφεντόνα ο Μίχελ και μου είπε ότι “έχεις τελειώσει διαιτητικά, αν δεν μετρήσει αυτό το γκολ”. Προσπαθώ να απομονωθώ. Όσο βλέπω ότι δεν αλλάζει το πράγμα, “καλύτερο είναι να πάμε στα αποδυτήρια” και με ρωτούν τι βλέπεις και τους λέω “να κοπάσει λίγο το πράγμα και ξαναβγούμε”».

Για το τι του είπε ο Γκαγκάτσης στα αποδυτήρια: «Κάνουμε το πλάνο μας ετοιμαζόμαστε να ξαναβγούμε. Ο Γκαγκάτσης μου λέει “με τι σκορ θα βγούμε έξω;” και μου λέει: “Δεν ξέρω αν με 0-0 θα βγούμε έξω”. Φεύγει και περιμένουμε… Η ΑΕΚ δεν έχει πει κουβέντα μέχρι τότε… Στο διάστημα εκείνο εμφανίζονται οι φωτογραφίες. Γίνεται η κατάσταση-ροντέο στους διαδρόμους. Έχουν μπει και γυμνασμένα παιδιά στα παιδιά. Γίνεται λίγο η κατάσταση. Κλειδωνόμαστε στα αποδυτήρια. Σήμα δεν έχει στα αποδυτήρια για να ακούσουμε την άποψή του. Εν τέλει περνάει ο χρόνος».

Στην ερώτηση για το πώς έγινε 1-0 το παιχνίδι, απάντησε: «Αυτό είναι το πράγμα που με έχει στεναχωρήσει. Ξενέρωσα… Μου έλεγαν “Κομίνη πρόσεξε τώρα τη γυναίκα σου που είναι έγκυος”. Και βγαίνει έξω και λες “ποιος το είπε” και οι αστυνομικοί κοιτούν πάνω, κάτω, τα φώτα αν δουλεύουν. Υπήρχαν επίσης χίλια… μηνύματα που είχαν φθάσει στο κινητό. Να βλέπεις την αστυνομία απαθέστατη. Ξέρεις τι λες και εσύ. “Τι θες παιδί μου; 1-0, οκ, πάρτο και φύγε”.

Επίσης, ο Γιώργος Κομίνης ανέφερε: «Το σκορ άλλαξε γιατί φοβήθηκα για την οικογένειά μου και τη σωματική ακεραιότητα. Έχουμε δει να συμβαίνουν ένα κάρο πράγματα στο ποδόσφαιρο. Σφαίρες στα πόδια, επιθέσεις…».

Στη συνέχεια ο Κομίνης αποκάλυψε: «Είχα συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί… Ήμουν σε τέτοια ψυχολογική πίεση. Ο άλλος σου λέει τι θα κάνουμε στη γυναίκα σου. Μετά απ’ αυτό το ματς είχα την Ασφάλεια, είχα την αστυνομία. Είχα πει στον διοικητή της αστυνομίας ότι είχα δει να πηγαίνουν άνθρωποι πίσω από τη γυναίκα μου που ήταν 8 μηνών έγκυος, στο σούπερ μάρκετ. Ο διοικητής έδωσε εντολή να υπάρχει 24 ώρες αστυνομία, να τους ενημερώνω για τα πάντα. Είχα δώσει πινακίδες, είχα κάνει περιγραφή ανθρώπων που με ακολουθούσαν, έγιναν προσαγωγές. Ζούσα με το καθεστώς του φόβου. Η γυναίκα μου είχε πει “γιατί να ζούμε έτσι;”».

Αν έχει επικοινωνήσει με τον βοηθό του, είπε: «Με τον επόπτη δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Μιλήσαμε μόνο 4-5 μέρες μετά το ματς. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μου είπε “έχω πάει να παίξω 5Χ5 και του λέω “εγώ τραβάω τα πάθη του Χριστού”. Η καριέρα μου, η ζωή μου στιγματίστηκε απ’ αυτό το ματς. Δεν μπορούσα να πάω στη Θεσσαλονίκη να δω φίλους, συγγενείς. Αφήστε τον επόπτη στην Αριστοτέλους κανείς δεν θα τον γνωρίσει, ενώ εγώ σας είπα δεν μπορούσα να πάω στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: metrosport.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments