Πολιτική

Πέτσας: Είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο Μητσοτάκη

Πέτσας: Είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισημαίνει τις ηγετικές ανεπάρκειες του κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Λίγος ο κ. Κασσελάκης

Την εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισημαίνει τις ηγετικές ανεπάρκειες του κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος για την δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24, ο βουλευτής του κυβερνώντος απαντά, αφού πρώτα αναφέρεται στη σημερινή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, λέγοντας: «Καταρχάς οφείλω να πω κάτι που βαθιά αισθάνομαι. Σήμερα συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τιμή και δόξα στους νέους μας, φοιτητές και μαθητές, που αγωνίστηκαν απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών για ελευθερία. Μια πραγματικά βαθιά υπόκλιση στους ανθρώπους αυτούς και δεν ξεχνάμε τίποτα από την παρακαταθήκη τους.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση, νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο Μητσοτάκη, όχι φαινόμενο Κασσελάκη όπως λεγόταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπό την εξής έννοια. Ο πρωθυπουργός, σε δεύτερη τετραετία, με βάση την εμπιστοσύνη των πολιτών, έχει αδιατάρακτο το πολιτικό του κεφάλαιο, δείχνει μάλιστα να έχει πολύ μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο από την ίδια την κυβέρνησή του, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση. Εδώ είναι κάτι σημαντικό και δεν το έχουμε ξαναδεί στη μεταπολίτευση. Η δημοσκόπηση δείχνει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στις πολιτικές μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος, όπως είναι η ακρίβεια, αλλά και τις γεωπολιτικές αναταραχές που έχουμε στη γειτονιά μας.

Το δεύτερο στοιχείο που βλέπω στη δημοσκόπηση είναι ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό το οποίο είχαμε συνηθίσει. Λέγαμε συνήθως πως όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ για όποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του έξω από τον κομματικό σχηματισμό που τον ανέδειξε. Όμως φαίνεται, στη δημοσκόπηση, ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να δουν θετικά ένα άλλο κομματικό μόρφωμα, που να εκφράζει την αριστερή προσέγγιση σε σχέση με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Κασσελάκης. Αυτό είναι πρωτόγνωρο και δείχνει ακόμη μεγαλύτερο κατακερματισμό στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Ένα τρίτο χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι, αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των προβλημάτων των πολιτών, κανένα δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια το ζήτημα της ακρίβειας. Άρα, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει επί μακρό χρονικό διάστημα τον αγώνα κατά του τέρατος της ακρίβειας».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης, ο κύριος Πέτσας υπενθυμίζει τη θετική πορεία των μακροοικονομικών δεικτών, ισχυριζόμενος πως «γενικά στην οικονομία, και η κυβέρνηση αλλά και η χώρα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη της και πηγαίνει καλά. Η ανεργία μειώνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τριπλάσιος από τον μέσο όρο στην ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος μειώνεται, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών πλήττεται από την ακρίβεια, η οποία συρρικνώνει το εισόδημα, και αυτό είναι το βασικό ζήτημα για την κυβέρνηση, για το οποίο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και για μακρό χρονικό διάστημα».

Ερωτώμενος, τέλος, για τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως οι εν λόγω παρεμβάσεις «δείχνουν πως ο κύριος Κασσελάκης είναι λίγος. Και όταν παρεμβαίνει ο κ. Τσίπρας για να τον νουθετήσει σε σχέση με τις εσωκομματικές επιλογές του, όταν οι τρεις από αυτούς που διεκδίκησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται να «αλληθωρίζουν» προς την έξοδο, καλύτερα είναι να αντιμετωπίσουμε τα θέματα και να μην ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι σε θέματα άλλων ηγεσιών. Είναι πολύ σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει γρήγορα το βηματισμό του, γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς θεσμικά θέλουμε να βρει το ρόλο του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments