Διεθνή

Ισραήλ: Οι αντάρτες Χούθι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ισραήλ: Οι αντάρτες Χούθι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Navy | Συντελεστές: AP,Συγκεκριμένα την κατάληψη του πλοίου ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Μάλιστα το Ισραήλ χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο».

"Πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο" αναφέρει το Ισραήλ

Εμπορικό πλοίο νοτίως της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία, κατέλαβαν οι άνδρες Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με το Ισραήλ. Συγκεκριμένα την κατάληψη του πλοίου ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Μάλιστα το Ισραήλ χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πρόσθεσαν ότι το πλοίο, του οποίου τα στοιχεία δεν γνωστοποίησαν, δεν ήταν ισραηλινής ιδιοκτησίας, ενώ δεν υπάρχουν Ισραηλινοί στο πλήρωμά του.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού κάνει αναφορά σε «ιρανική επίθεση» και τονίζει ότι τη χαρακτηρίζει «πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας». Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι στο πλοίο δεν επέβαιναν Ισραηλινοί.

Εκπρόσωπος των Χούθι τόνισε ότι η ένοπλη ομάδα θα στοχεύει κάθε πλοίο που περνά από την περιοχή και εμπλέκεται με το Ισραήλ, καλώντας όλες τις χώρες να ανασύρουν τους πολίτες τους που εργάζονται σε ισραηλινών συμφερόντων πλοία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments