Πολιτική

Ομάδα Αχτσιόγλου: Συνεδριάζει με το βλέμμα στην έξοδο

Ομάδα Αχτσιόγλου: Συνεδριάζει με το βλέμμα στην έξοδο

Πηγή Φωτογραφίας: [361900] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στις 11πμ αρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση.

Οι εξελίξεις είναι πια καταιγιστικές στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών, είδε αλλαγές φρουράς, παραιτήσεις και ανταλλαγές ύβρεων.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταιγιστικές, με την Ομπρέλα να έχει ήδη αποχωρήσει, δεκάδες έως εκατοντάδες τοπικά στελέχη να έχουν αποχωρήσει επίσης και την ομάδα 6+6 της Εφης Αχτσιόγλου (Τζανακόπουλος, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Αναγνωστοπούλου) να βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Σήμερα, οι «6+6» συνεδριάζουν πανελλαδικά αποφασίζοντας για το εάν θα παραμείνουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι σαφές αν η οποιαδήποτε απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η συζήτηση που θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί αναμένεται πολύωρη και εξαντλητική.

Στην καταληκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή, η ομάδα Αχτσιόγλου άσκησε δριμεία κριτική στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για ακραίες νοοτροπίες, σε κείμενο που υπογράφουν οι Ηλιόπουλος, Χαρίτσης, Τζανακόπουλος, Αναγνωστοπούλου και άλλοι. Μετά από μια τόσο σφοδρή καταδίκη, μπορούν να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξουν δικό τους κόμμα σε πρώτη φάση (χρειάζονται 10 βουλευτές) και μετά θα αποχωρήσουν για να φτιάξουν νέο κόμμα; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί εντός 24 ωρών, αν όχι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, μίλησε για όλους και για όλα στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Από το εν λόγω βήμα, ο ίδιος, μάλιστα, αντεπιτέθηκε σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει «τραμπικό», υποστηρίζοντας ότι «τραμπικές είναι οι αντιδράσεις όσων δεν αποδέχονται την εκλογή του στην προεδρία» του κόμματος.

Χθες, πάντως, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια κίνηση που εξελήφθη ως “ώθηση” προς την έξοδο για την ομάδα Αχτσιόγλου με τον βουλευτή να επιτίθεται σφοδρά στην Σία Αναγνωστοπούλου. Αφορμή δηλώσεις της που όμως είχαν γίνει αρκετές ημέρες πριν. Μάλιστα λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα χθες χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη που τηλεφώνησε και στους δύο και ακολούθως υπήρξε απευθείας επικοινωνία Πολάκη-Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments