Πολιτική

Φυλλοροεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρηση της Ομπρέλας

Φυλλοροεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρηση της Ομπρέλας

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής.

Η αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, γνωστής με την επωνυμία Ομπρέλα, επισφραγίζει τις εργασίες της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κείμενο που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι “δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος. Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια”.

Το κείμενο αναφέρει επίσης πως “επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών”.

Επιπλέον, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα αύριο με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής θα ενημερώσουν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακαλώτος και Πέρκα είναι τα δύο μέλη της Ομπρέλας που έχουν εκλεγεί βουλευτές.

Τζουμάκας: Ακέφαλο σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησε, επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά την τροπολογία των προεδρικών κατά του δημοψηφίσματος Κασσελάκη για τις διαγραφές, ο Στέφανος Τζουμάκας που έχει επανηλλειμένα στραφεί κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Το πρόβλημα είναι σοβαρό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακέφαλο σώμα, χωρίς ηγεσία, πηγαίνει από ήττα σε ήττα. Μέχρι τις ευρωεκλογές για να μην πω νωρίτερα θα έχει κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο του Στέφανου Κασσελάκη» δήλωσε εξερχόμενος ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος και από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τεμπονέρας: Παραμένουμε στο κόμμα χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή

Σε κείμενο του Δικτύου Αριστερά που υπογράφουν Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας και Χάρης Λαμπρίδης αναφέρεται πως παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ωστόσο «δεν είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος».

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν χθες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη της, Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας, Χρήστος Λαμπρίδης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι παραμένουν μέλη του κόμματος.

Στην κοινή τους δήλωση διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους σε σχέση με την χθεσινή ομιλία του προέδρου του κόμματος καθώς και στο ενδεχόμενο διενέργειας εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments