Αθλητισμός

«Ο Ουίλιαμ είναι από τους κορυφαίους της Κρουζέιρο, θα κάνει μεγάλη διαφορά στον ΠΑΟΚ»

«Ο Ουίλιαμ είναι από τους κορυφαίους της Κρουζέιρο, θα κάνει μεγάλη διαφορά στον ΠΑΟΚ»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ο Ουίλιαμ Φουρτάδο της Κρουζέιρο συνδέθηκε με τα μεταγραφικά του "δικεφάλου". Το όνομα του Βραζιλιάνου δεν απασχολεί για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ, καθώς επί εποχή Όλαφ Ρέμπε (τεχνικός διευθυντής) οι Θεσσαλονικείς είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν τον 28χρονο με τη μορφή δανεισμού από τη Βόλφσμπουργκ.

Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα πλησιάζει και οι ομάδες εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ώστε να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ τους, με τον ΠΑΟΚ να κινείται στην αγορά για την εύρεση ενός δεξιού μπακ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Metrosport.gr.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ο Ουίλιαμ Φουρτάδο της Κρουζέιρο συνδέθηκε με τα μεταγραφικά του “δικεφάλου”. Το όνομα του Βραζιλιάνου δεν απασχολεί για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ, καθώς επί εποχή Όλαφ Ρέμπε (τεχνικός διευθυντής) οι Θεσσαλονικείς είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν τον 28χρονο με τη μορφή δανεισμού από τη Βόλφσμπουργκ.

Το συμβόλαιο του Ουίλιαμ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, με τον αθλητικό διευθυντή της Κρουζέιρο, Πέδρο Μαρτίνς, να αποκαλύπτει σε συνέντευξη του πως η πρόθεση της ομάδας είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο Φαμπρίσιο Μορέιρα, οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το μέλλον του στην Κρουζέιρο είναι αβέβαιο, ενώ τόνισε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, αν τελικά αποκτηθεί: «Είναι ένα δραστήριο μπακ, που αμύνεται και υποστηρίζει την επίθεση εξίσου αποτελεσματικά. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Κρουζέιρο τη φετινή σεζόν, η οποία βρίσκεται μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για το μέλλον της ομάδας, καθώς μπορεί να μην παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, το μέλλον του παίκτη είναι και αυτό αβέβαιο. Σε περίπτωση υποβιβασμού δύσκολα θα μείνει στην Κρουζέιρο και σίγουρα θα υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους εδώ στη Βραζιλία για τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον από κανέναν άλλο σύλλογο. Η παρουσία του στη Γερμανία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι οι σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Αν τελικά ο ΠΑΟΚ τον αποκτήσει πιστεύω θα κάνει σίγουρα μεγάλη διαφορά».

H αναγέννηση στην Κρουζέιρο και οι φετινές επιδόσεις του

Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ιντερνασιονάλ και το 2017 πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βόλφσμπουργκ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ για τον αποκτήσει.

Τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σάλκε, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών στο δεξί του γόνατο, με αποτέλεσμα να καταγράψει 83 συμμετοχές με τη Βόλφσμπουργκ και 9 με τους “βασιλικούς μπλε”.

Ο Βραζιλιάνος ήταν βασικό μέλος των “λύκων” μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του γόνατο, τον Φεβρουάριο του 2020. Την πρώτη του σεζόν (2017/18) με τη Βόλφσμπουργκ μέτρησε 26 παιχνίδια (1.942 λεπτά), καλύπτοντας ουσιαστικά και το κενό που άφησε Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, οποίος το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Τούμπα. Τη δεύτερη (2018/19) αγωνίστηκε σε 33 αγώνες (2.857 λεπτά) και τη σεζόν 2019/20 πρόλαβε να αγωνιστεί σε 22 αναμετρήσεις (1.862 λεπτά).

Η Κρουζέιρο τον Ιανουάριο του 2023 του έδωσε την ευκαιρία να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του.

Τη φετινή σεζόν ο 28χρονος Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 4 ασίστ και ένα γκολ. Οι φετινές του επιδόσεις αποδεικνύουν και όσα ανέφερε ο Μορέιρα στο Metrosport.gr, καθώς είναι ο κορυφαίος δημιουργός της ομάδας του και ταυτόχρονα είναι πρώτος στα τάκλιν και στα κλεψίματα.

Οι αριθμοί του Ουίλιαμ στο πρωτάθλημα Βραζιλίας:

Ανά αγώνα
Ενέργειες με τη μπάλα 62.3
Πάσες 27.0 (76%)
Πάσες-κλειδιά 0.8
Πάσες στην επίθεση 16.4 (65%)
Δημιουργία μεγάλων ευκαιριών 8
Τάκλιν 2.0
Κλεψίματα 1.6
Κερδισμένες μονομαχίες 5.5 (51%)
Ντρίμπλες 0.9 (46%)

Ο 28χρονος μπακ είναι πρώτος στη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών με 8. Παράλληλα έχει συνολικά 3.94 xA (οι αναμενόμενες ασίστ που θα έπρεπε να έχει βάση τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει) με αποτέλεσμα να είναι τρίτος ελάχιστα πίσω από τον Μαρλόν (3.96 xA) και τον Μπρούνο Ροντρίγκες (4.22 xA).

Επίσης, ο Βραζιλιάνος μπακ έχει τα περισσότερα κλεψίματα από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του, με 1.6 ανά αγώνα, ενώ είναι δεύτερος στα τάκλινμε 2.0 ανά αγώνα, πίσω μόνο από τον Μαρλόν, οποίος έχει 3.3 ανά αγώνα.

Ο Ουίλιαμ διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του και παρότι υπάρχουν οι φήμες για ενδιαφέρον από άλλες ομάδες της Βραζιλίας, εκείνος ίσως αναζητήσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Πηγή: metrosport.gr//Κώστας Παναγιώτου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments