Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Στην Γερμανία δεν παίζει απλά την πρωτιά!

ΠΑΟΚ: Στην Γερμανία δεν παίζει απλά την πρωτιά!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο ΠΑΟΚ εφόσον πάρει την πρωτιά πηγαίνει απευθείας στη φάση των «16» και θα κληθεί να δώσει ξανά ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 7 Μαρτίου (στις 16 είναι ο δεύτερος αγώνας). Αν τερματίσει δεύτερος, τότε θα πρέπει να παίξει δυο επιπλέον ματς στις 15 και 22 Φεβρουαρίου με έπαθλο το εισιτήριο στους «16». 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχώς τονίζει πως το πιο σημαντικό ματς για την ομάδα του είναι το επόμενο και προφανώς σκέφτεται αυτό με τον Πανσερραϊκό. Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάκτυλο μας, αυτό που ακολουθεί του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, είναι το πιο σημαντικό της σεζόν μέχρι το… επόμενο για τον ΠΑΟΚ.

Αναφερόμαστε στο παιχνίδι με την Αϊντραχτ στις 30 Νοεμβρίου στην Γερμανία, όπου ο Δικέφαλος αν καταφέρει να φύγει αήττητος είναι αγκαλιά με την πρωτιά στον όμιλο. Αν φυσικά πάρει τη νίκη, είναι ήδη στους «16» της διοργάνωσης χωρίς καν να χρειαστεί να παίξει με την Ελσίνκι. Αν πάρει την ισοπαλία, τότε στην κατάμεστη Τούμπα κερδίζει τους Φινλανδούς και παίρνει την πρωτιά. Η «Μ» αναλύει τι διακυβεύεται εκείνη τη βραδιά στην Φρανκφούρτη. 

Ο ΠΑΟΚ εφόσον πάρει την πρωτιά πηγαίνει απευθείας στη φάση των «16» και θα κληθεί να δώσει ξανά ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 7 Μαρτίου (στις 16 είναι ο δεύτερος αγώνας). Αν τερματίσει δεύτερος, τότε θα πρέπει να παίξει δυο επιπλέον ματς στις 15 και 22 Φεβρουαρίου με έπαθλο το εισιτήριο στους «16».

Ο ΠΑΟΚ που διεκδικεί το Πρωτάθλημα, αν τερματίσει πρώτος στον όμιλο του, θα μπορεί να αφοσιωθεί στους δυο πρώτους μήνες του νέου έτους στις εγχώριες διοργανώσεις χωρίς το άγχος και την επιβάρυνση δυο κρίσιμων αγώνων στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Είναι σπουδαίο το κέρδος. Ένα ακόμη κέρδος για τον Δικέφαλο είναι τα έσοδα που θα μετρήσει εξασφαλίζοντας από τον Δεκέμβριο και την πρωτιά στον όμιλο και τα χρήματα ως ένας από τους «16» της διοργάνωσης. Χρήματα που είναι πολύτιμα για τον σύλλογο και που πέρσι με τον αποκλεισμό από την Λέφσκι τα στερήθηκε.

Μπορεί δηλαδή ο ΠΑΟΚ πριν παίξει στην επόμενη φάση του Conference να μετρήσει συνολικά από την αρχή της διοργάνωσης, έσοδα που θα αγγίξουν τα 10.000.000 ευρώ. Το καλοκαίρι με την είσοδο στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε. Προφανώς και ο Ιβάν Σαββίδης έχει δεσμευτεί για την ενίσχυση της ομάδας έτσι κι αλλιώς τον Ιανουάριο, αλλά είναι καλοδεχούμενα κάθε έσοδα. Και για κάθε ποδοσφαιριστή με τον οποίο θα συζητά ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο δέλεαρ να γνωρίζει πως η ομάδα θα είναι ήδη στους «16» της διοργάνωσης.

Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε πως ο ΠΑΟΚ παλεύει να ανέβει και άλλο στο racking ώστε να έχει ακόμη πιο ευνοϊκές κληρώσεις τις επόμενες σεζόν. Κάθε νίκη, κάθε επιτυχία, κάθε πρόκριση τον βοηθά σε αυτή την προσπάθεια και επομένως μια πρωτιά στον όμιλο και μια απευθείας πρόκριση στους «16» θα του προσθέσει βαθμούς όπως και στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο αξιόπιστος «πρέσβης» του. Σε κάθε περίπτωση ο ευρωπαίος φέτος ΠΑΟΚ κάνει περήφανο τον κόσμο του.

Που ετοιμάζεται να δώσει ένα δυναμικό παρόν στο γήπεδο ελπίζοντας να πανηγυρίσει μια ακόμη σπουδαία επιτυχία. Που θα εκτοξεύσει από κάθε άποψη την ομάδα πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Το επίσης σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν θα ταξιδέψει με την πλάτη στον τοίχο. Εχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στην επόμενη φάση έστω και ως δεύτερος, αλλά από τη στιγμή που έχει αυτή την τεράστια ευκαιρία με όλα αυτά τα οφέλη, είναι δεδομένο πως θα διεκδικήσει το αποτέλεσμα που θα ανοίξει διάπλατα πολλές κερδοφόρες πόρτες.

Πηγή: metrosport.gr//Γιώργος Ζαϊρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments