Αθλητισμός

Στον «αέρα» βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Στον «αέρα» βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),H ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ημερομηνίες των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα οκτώ παιχνίδια είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν το τριήμερο 5 με 7 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς τη δεύτερη εβδομάδα του 2024, από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Στον «αέρα» βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η στάση της ΕΠΟ, οι πιθανές ημερομηνίες και η αναμονή από την ΕΛΑΣ.

ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ημερομηνίες των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα οκτώ παιχνίδια είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν το τριήμερο 5 με 7 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς τη δεύτερη εβδομάδα του 2024, από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Από την κλήρωση δεσπόζει ο πρόωρος τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ωστόσο, για τα πρώτα ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου η ΕΠΟ φαίνεται ότι έχει βγάλει ένα πρόχειρο πρόγραμμα, το οποίο «δείχνει» το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την Τετάρτη, στις 6 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, την ημέρα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς δεν υπάρχουν άλλες ημερομηνίες διαθέσιμες. Αυτό που αναμένεται ωστόσο για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας είναι η έγκριση από όλους τους φορείς.

Υπήρξαν ωστόσο κι άλλες ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι. Οπως αυτή της 5ης Δεκεμβρίου. Ομως στη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορεί να οριστεί το ντέρμπι «αιωνίων», λόγω των σχετικών κανονισμών για την… απόσταση που πρέπει να έχουν δύο αγώνες μεταξύ τους για μια ομάδα. Δηλαδή από τη στιγμή που τόσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στον Βόλο και οι «πράσινοι» με τον ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ θα προέρχονται και από ευρωπαϊκά ματς και μάλιστα κρισιμότατα και πολύ δύσκολα. Ετσι, το μεταξύ τους ματς δεν μπορεί να λάβει χώρα την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει θέση από την Ελληνική Αστυνομία, δηλαδή, να δηλώσει αδυναμία εγγύησης της τέλεσης του αγώνα την ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου λόγω της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, είτε για την επόμενη ημέρα στις 7 Δεκεμβρίου που είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ετσι, όπως όλα δείχνουν το ντέρμπι «αιωνίων» δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, με την τοποθέτηση της ελληνικής αστυνομίας να μην έχει γίνει ακόμα. Κάτι που ενδεχομένως να γίνει εντός εβδομάδας…

Πηγή: sportal.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments