EDITOR'S PICK

Ουίσκι: Το πιο ακριβό μπουκάλι – 2,1 εκατ. στερλίνες για ένα Macallan

Ουίσκι: Το πιο ακριβό μπουκάλι – 2,1 εκατ. στερλίνες για ένα Macallan

Πηγή Φωτογραφίας: the_macallan

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο, αφού ένα μπουκάλι Macallan 1926 πουλήθηκε προς 2,1 εκατ. στερλίνες σε δημοπρασία στο Sotheby’s του Λονδίνου.

Όπως τόνισε ο οίκος δημοπρασιών στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, το τίμημα αυτό αποτελεί ρεκόρ για οποιοδήποτε μπουκάλι αλκοόλ ή κρασιού που διατέθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το σπάνιο μπουκάλι αναμενόταν να συγκεντρώσει μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατομμυρίων στερλινών, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και στη χθεσινή δημοπρασία η τιμή του εκτινάχθηκε  σε 2.187.500 £.

Ένα από τα μπουκάλια Macallan 1926 είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι που πουλήθηκε ποτέ το 2019, όταν έφτασε το 1,5 εκατομμύριο λίρες στον οίκο Sotheby’s.

Ο επικεφαλής των ουίσκι στον Sotheby’s, Jonny Fowle, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι του επετράπη να δοκιμάσει το πολύτιμο δράμι πριν από την πώληση.

Μια σταγόνα…

Ο Φάουλ είπε: «Γεύθηκα μια μικροσκοπική σταγόνα – μια μικροσκοπική σταγόνα – από αυτό. Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενες, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».

Πρόσθεσε ότι είχε περάσει 60 χρόνια σε σκούρα ευρωπαϊκή δρυ, η οποία αντικατοπτρίζεται στο χρώμα. «Δεν είναι ουίσκι για να το πάρεις ελαφρά. Είναι ένα πλούσιο, πλούσιο δράμι, αλλά είναι απίστευτο», είπε ο Φάουλ.

Το Adami 1926 είναι το παλαιότερο vintage Macallan που έχει παραχθεί ποτέ.

Τα μπουκάλια είναι μεταξύ των 40 μόνο που η Macallan, με έδρα το Moray της βόρειας Σκωτίας , έχει επιβεβαιώσει ότι εμφιαλώθηκαν από το Cask 263 το 1986.

Ωστόσο, αυτά δεν διατέθηκαν για αγορά και αντ’ αυτού προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Και κάθε φορά που κάποιο από αυτά βγαίνει στο σφυρί, τα ρεκόρ καταρρίπτονται: μεταξύ 2018 και 2019, το ρεκόρ καταρρίφθηκε τρεις φορές από τρεις από τις διαφορετικές παραλλαγές: Sir Peter Blake, Michael Dillon και Fine and Rare.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments