Αθλητισμός

Η ζωή του Λουίς Ενρίκε δίχως τον Ζαΐρ-Εμερί

Η ζωή του Λουίς Ενρίκε δίχως τον Ζαΐρ-Εμερί

Πηγή Φωτογραφίας: larissanet.gr, Στη λογική του “εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις” ο τραυματισμός του Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί ενδεχομένως να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της συζήτησης σχετικά με την αξία του 17χρόνου

Ο Ισπανός προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να καταστρώσει τα σχέδια του για το υπόλοιπο 2023 δίχως τον 17χρονο Γάλλο που θα επιστρέψει με το νέο έτος.

Στη λογική του “εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις” ο τραυματισμός του Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί ενδεχομένως να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της συζήτησης σχετικά με την αξία του 17χρόνου, ο οποίος ναι μεν παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο η τρέχουσα είναι αυτή που λογίζεται ως η πρώτη που βρίσκεται στο επίκεντρο, έχοντας ουσιαστικό ρόλο. Ο Γάλλος teenager τραυματίστηκε στο ιστορικό (λόγω ευρύτητας αποτελέσματος) 14-0 των “Τρικολόρ” επί του Γιβραλτάρ και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το 2024. Ήδη είναι στο Παρίσι προκειμένου ο πρησμένος δεξιός αστράγαλός του να ξεπρηστεί και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να καθοριστεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του.

Ο αγαπημένος παίκτης του προπονητή

Ο Λουίς Ενρίκε καλείται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και σίγουρα δεν θα του αρέσει κρίνοντας από το πόσο χρησιμοποίησε τον Ζαΐρ-Εμερί στις 12 πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1. Μόνο οι Ντοναρούμα και Σκρίνιαρ έχουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τον 17χρονο, ο οποίος στο πρωτάθλημα μετράει 905 λεπτά με 2 γκολ και 2 ασίστ.  Μόνο σε δύο αναμετρήσεις δεν πήρε φανέλα βασικού: με την Κλερμόν στις 30 Σεπτεμβρίου και με την Στρασμπούρ στις 21 Οκτωβρίου.

Το παρελθόν δείχνει το μέλλον

Τί είχε κάνει σε εκείνες τις δύο περιπτώσεις ο Ισπανός προπονητής; Στην έδρα της Κλερμόν οι Ρουίθ και Βιτίνια είχαν στο πλευρό τους τον Ντανίλο και στον αγώνα με τους Αλσατούς ο Λι είχε πάρει τη θέση του Πορτογάλου, αφού εκείνος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στα χαφ είναι ο σχηματισμός που επικρατεί. Εξαιρουμένου του Μανουέλ Ουγάρτε, ουδείς άλλος έχει την ικανότητα να καλύψει χώρους όπως κάνει ο 17χρονος. “Πέραν των όποιων τεχνικών χαρακτηριστικών, τα οποία συμπληρώνει με τη φυσική κατάστασή του, ξεχωρίζει αφού αγωνίζεται με αλτρουισμό, βοηθώντας τους συμπαίκτες του” είχε πει ο Λουίς Ενρίκε για τον Ζαΐρ-Εμερί στις αρχές Νοεμβρίου. “Έχει την ικανότητα να βρίσκεται σε διαφορετικές ζώνες στο γήπεδο. Αυτή την αρετή την έχουν οι μεγάλοι παίκτες. Γνωρίζουν πού να κινηθούν στον αγωνιστικό χώρο και πού βρίσκονται οι συμπαίκτες τους. Είναι εύκολο να τον προπονείς. Έχει έμφυτες αυτές τις ικανότητες”.

Δρομέας με ποιότητα

Δεν είναι τυχαίο πως όταν ο “WZE” δυσκολεύεται στο κέντρο του γηπέδου, η Παρί Σεν Ζερμέν υποφέρει. Στις ήττες των πρωταθλητών Γαλλίας στην Αγγλία από τη Νιούκαστλ και στην Ιταλία από τη Μίλαν ο 17χρονος μόχθησε αλλά υστέρησε. Συνολικά στα 4 ματς Champions League έχει τρέξει περισσότερο από οποιονδήποτε στην Παρί με 47,8 χλμ. Επίσης δεν είναι τυχαίο πως αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν τα χειρότερα του Ουγάρτε. Επομένως πώς θα κινηθεί ο Λουίς Ενρίκε, αρχής γενομένης από τον αγώνα υψηλών απαιτήσεων κόντρα στη Μονακό την προσεχή Παρασκευή; Η λογική λέει πως δίπλα σε Ουγάρτε και Βιτίνια το κενό του Ζαΐρ-Εμερί θα καλυφθεί από τον Ρουίθ. Εκτός κι εάν υπάρξει η έκπληξη που ακούει στο όνομα Μαρκίνιος, αν και ο Βραζιλιάνος δεν είναι και πολύ fan της θέσης.

Πηγή: novasports.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments