Διεθνή

Αρχίζει η ανταλλαγή ομήρων Ισραήλ – Χαμάς

Αρχίζει η ανταλλαγή ομήρων Ισραήλ – Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Timesofisrael.com

Για κάθε έναν όμηρο θα απελευθερώνονται τρεις Παλαιστίνιοι.

Άρχισε η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε η εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς, μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ για τετραήμερη κατάπαυση του πυρός και ταυτόχρονη απελευθέρωση Παλαιστινίων από ισραηλινές φυλακές.

Με βάση τη συμφωνία, σήμερα αφήνονται ελεύθεροι οι πρώτοι 13 όμηροι της Χαμάς, γυναίκες και παιδιά.

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες. Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα τους 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ο ισραηλινός στρατός παρείχε σήμερα λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα γύρω στις 16:00 μ.μ.

Στη συνέχεια, ο στρατός αποστέλλει αξιωματικούς για να ενημερώσουν τις οικογένειες των ομήρων αν θα απελευθερωθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι όμηροι παραλαμβάνονται στην περιοχή των συνόρων και από εκεί μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Μετά την απελευθέρωσή τους, θα τεθούν υπό την επιτήρηση ειδικού ψυχικής υγείας, θα υποβληθούν σε μια πρώτη ιατρική εξέταση και θα τους δοθεί ένας αριθμός τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά. Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στη Γάζα με τη Χαμάς είναι μια “σύντομη παύση”, μετά την οποία το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις με πλήρη στρατιωτική δύναμη. Ο υπουργός Άμυνας Γκάραντ φέρεται να το είπε αυτό στον Ιταλό πρεσβευτή κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments