Διεθνή

Γάζα: Απελευθερώθηκαν 12 Ταϊλανδοί όμηροι της Χαμάς

Γάζα: Απελευθερώθηκαν 12 Ταϊλανδοί όμηροι της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin δήλωσε ότι 12 όμηροι από την Ταϊλάνδη αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. από τη Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin δήλωσε ότι 12 όμηροι από την Ταϊλάνδη αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. από τη Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin δήλωσε ότι 12 όμηροι από την Ταϊλάνδη αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. από τη Χαμάς.

Σε ανάρτησή του στα social media έγραψε χαρακτηριστικά:

«Επιβεβαιώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας και το Υπουργείο Εξωτερικών ότι υπάρχουν ήδη 12 Ταϊλανδοί όμηροι που έχουν απελευθερωθεί.

Οι υπάλληλοι της πρεσβείας είναι καθ’ οδόν για να τους παραλάβουν σε άλλη μία ώρα. Θα πρέπει να γνωρίζουν τα ονόματα και τα στοιχεία τους. Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι.»

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι όμηροι παραλαμβάνονται στην περιοχή των συνόρων και από εκεί μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Μετά την απελευθέρωσή τους, θα τεθούν υπό την επιτήρηση ειδικού ψυχικής υγείας, θα υποβληθούν σε μια πρώτη ιατρική εξέταση και θα τους δοθεί ένας αριθμός τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά. Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στη Γάζα με τη Χαμάς είναι μια “σύντομη παύση”, μετά την οποία το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις με πλήρη στρατιωτική δύναμη. Ο υπουργός Άμυνας Γκάραντ φέρεται να το είπε αυτό στον Ιταλό πρεσβευτή κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments