Διεθνή

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς
Τους ομήρους αρχικά παρέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός, τους μετέφερε στην Αίγυπτο και από εκεί τους παρέλαβαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ

Έπειτα από 49 ημέρες 13 Ισραηλινοί όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με 10 Ταϊλανδούς και έναν Φιλιππινέζο στο πλαίσιο της συμφωνίας Χαμάς – Ισραήλ. Στον επίσημο κατάλογο των ομήρων που απελευθερώθηκαν συμπεριλαμβάνονται τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων ένα ηλικίας 2 ετών, και έξι ηλικιωμένες γυναίκες άνω των 70 ετών. 

Στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρονται τα ονόματα των 13 ομήρων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μία μητέρα 34 ετών και οι δύο κόρες της, ηλικίας 2 και 4 ετών, μία γυναίκα ηλικίας 85 ετών, όπως επίσης και μια οικογένεια, η γιαγιά, η κόρη της και ο εγγονός της.

Κανένας άνδρας δεν απελευθερώθηκε.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα σήμερα από τη Χαμάς αναγνωρίστηκαν ως:

Hannah Katzir

Margalit Mozes

Yafa Ader

Hannah Perry

Adina Moshe

Danielle Aloni και Emilia Aloni

Μεταφέρθηκαν στη νότια Γάζα

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό ότι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα βρίσκονται τώρα στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο.

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός.

Νωρίτερα, οχήματα του Ερυθρού Σταυρού μετέφεραν τους ομήρους από τη Γάζα στη Ράφα, καθώς νωρίτερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε επιβεβαιώσει ότι οι ομάδες της είχαν ξεκινήσει μια πολυήμερη επιχείρηση για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης και μεταφοράς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστινίων κρατουμένων.

Συνολικά 24 όμηροι, 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος, απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments