Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και η Νεολαία – Οι νέες ισορροπίες στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και η Νεολαία – Οι νέες ισορροπίες στο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: [365193] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Το μεσημέρι συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Στις 12.00 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας και αναμένεται μαζική αποχώρηση μελών, που θα προστεθούν στον κατάλογο των “αποστατών” από την αντιπολίτευση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει μέρα με τη μέρα, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο διάλογο και αναζητά συμμαχίες για συνεργασία με το ΠΡΑΤΤΩ, όπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε χθες στον Νίκο Κοτζιά.

Η πολιτική “μοναξιά” του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη διάσπαση και αποσκίρτηση της Ομάδας Αχτσιόγλου – Χαρίτση και της Ομπρέλας, που σχηματίζουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κοινοβουλευτική ομάδα 11 βουλευτών. Οι υποστηρικτές της λύσης Κασσελάκη προσπαθούν να τονίσουν πως οι αποχωρήσαντες είναι άνθρωποι “του συστήματος”. 

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, ο Παύλος Πολάκης αναδημοσίευσε ανάρτηση από τον λογαριασμό με το ψευδώνυμο «Billy Butcher» που έγραψε: «Ποιοι πολεμήθηκαν από το σύστημα τα τελευταία χρόνια; Τσίπρας, Πολακης, Παππάς, Δούρου, Κοντζιας. Που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί; Τυχαίο θα είναι», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση και την Ομπρέλα, μετά τη διάσπαση. Ο «νούμερο δύο» του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, βουλευτής Χανίων επιδοκίμασε με το εξής σχόλιο: «Εντελώς τυχαίο…».

Το νέο εσωκομματικό ανάγλυφο

Η απόσχιση φέρει και νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα 302 μέλη της ΚΕ φεύγουν οι 103. Από τα 42 μέλη της ΠΓ φεύγουν τα 18. Τα δε δύο κύματα αποχωρήσεων φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους 47 βουλευτές στους 36 και ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη μετρά 32 και δημοσκοπικό ρεύμα ανάταξης και ανοικοδόμησης του παλιού δικομματισμού ως προς έναν βαθμό με τέσσερις διαδοχικές μετρήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και το δικό του απαράτ έχει καθαρό διάδρομο μα λίγο χρόνο. Η παρουσία και η δομική διαφωνία του Διονύση Τεμπονέρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος την Πέμπτη για την διαμόρφωση προεδρικού «πολιτικού κέντρου» φέρει τον νέο εργατολόγο ατύπως να έχει πια τον ρόλο αντιπολιτευτικού πόλου στο εσωτερικό συριζαικό σύστημα αν και το βήμα του θα είναι προσεχτικό και με έμφαση στην συλλογική ηγεσία.

Το δε κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να εφεύρει το βηματισμό του και να σφυρηλατήσει όρους νέας σπονδυλικής στήλης δεδομένου του γεγονότος ότι με την ομάδα των “6 συν 6” αποχώρησε ένα μέρος της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΝ (Δημήτρης Παπαδημούλης), καθώς επίσης και μεσαία στελέχη ή γραμματείς και συντονιστές οργανώσεων που όμως αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά του χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments