Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν να προλάβουν τον προϋπολογισμό οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν να προλάβουν τον προϋπολογισμό οι 11  αποχωρήσαντες βουλευτές

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πυκνώνουν οι επαφές ανάμεσα στην Ομάδα Αχτσιόγλου και την Ομπρέλα, με ορόσημο τον προϋπολογισμό.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη συνάντηση των 11 ανεξάρτητων από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών για να αποφασίσουν για την επόμενη κίνησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέλκα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και για τον επικεφαλής της, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται πως οι 11 βουλευτές είναι, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Μερόπη Τζούφη, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, καθώς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Πέτυ Πέρκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Χαρίτσης έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη νέα ΚΟ και θα αναλάβει τη βαριά ευθύνη για τις εισηγήσεις του προϋπολογισμού προς τους πολιτικούς αρχηγούς τον Δεκέμβριο, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κερδίζει έδαφος ως δεύτερος πόλος συνεργασίας για τη θέση του γραμματέα.

Τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι πιθανό να καταλάβουν πρόσωπα όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Στόχος είναι κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης να ασκηθεί σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση από τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, και συγκεκριμένα την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος της παρουσίας στον προϋπολογισμό είναι πέρα από την σκληρή κριτική η εμφάνιση και ενός πρώτου εναλλακτικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα της χώρας, αυτό το σχέδιο προφανώς θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη.

Προς την κατεύθυνση ενός διακριτού, πολιτικά και οργανωτικά, στίγματος, η βουλευτής Πέτη Πέρκα τονίζει σε σημερινές δηλώσεις της ότι «ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Η κ. Πέρκα, επιβεβαίωσε εμμέσως την πιθανότητα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας να τεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός”. Απαντώντας στην ερώτηση ποια θα είναι διαφορά του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πέρκα είπε «πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής κρίσης και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments