Πολιτική

ΝΔ: Η δεξιά πτέρυγα δηλώνει “παρούσα” στις πολιτικές εξελίξεις

ΝΔ: Η δεξιά πτέρυγα δηλώνει “παρούσα” στις πολιτικές εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (2η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η συνέντευξη Σαμαρά στην "Καθημερινή" και η άρνηση Βορίδη στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η εσωτερική κατάσταση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι ευμετάβλητη τα τελευταία χρόνια, καθώς το κόμμα παραμένει αδιάλειπτα στην εξουσία και δεν υπάρχει πειστική, εναλλακτική κυβερνητική λύση. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, παρατηρείται μια «αφύπνιση» της δεξιότερης πτέρυγας, με δεδομένο το κεντρώο στίγμα του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και την προαναγγελία νομοθετικών παρεμβάσεων που προκαλούν αντιδράσεις.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι θα παραιτείτο αν του ζητούσαν να ψηφίσει υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Βορίδης συμμετείχε πρόσφατα σε αρκετές εσωτερικές συσκέψεις για το θέμα και είναι της άποψης ότι τόσο το σύμφωνο συμβίωσης όσο και η τεκνοθεσία θα ήταν δύσκολο να “περάσουν” στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Τονίζει επίσης στους συνομιλητές του ότι το θέμα της τεκνοθεσίας, ειδικότερα, είναι ένα μέτρο αντίθετο προς τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

Εκτός από τη δήλωση του κ. Βορίδη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε την Κυριακή συνέντευξη στην εφημερίδα “Καθημερινή”, στην οποία εμφανίστηκε ως η “φωνή της συνείδησης” για τη δεξιά τάση στο εσωτερικό της ΝΔ.

«Από τη στιγμή όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη και διαλύεται, οι ψηφοφόροι διαμήνυσαν ότι η κοινωνία μετακινείται δεξιότερα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η απουσία κινδύνου από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές ώθησε πολλούς στην αποχή.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε αρκετές από τις επιλογές της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε “κακή ιδέα” την επίσκεψη Ερντογάν, ενώ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχει επιλυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά. 

Ο κ. Α. Σαμαράς έχει υπερασπιστεί το δικαίωμά του να παρεμβαίνει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ως πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε λίγες ημέρες στην Κομοτηνή, σε παρουσίαση βιβλίου για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κώστα Καραμανλή, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Είναι σαφές ότι οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού συζητήθηκαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και είναι επίσης σαφές ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει την κατεύθυνση της πολιτικής του πυξίδας. Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Μητσοτάκη απέφυγαν να ασχοληθούν με τις απόψεις του κυρίου Σαμαρά. “Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κανένα σχόλιο επ’ αυτών”, τονίζεται χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments