Πολιτική

Άδωνις: Μέγα λάθος η συμπεριφορά του κ. Σούνακ [vid]

Άδωνις: Μέγα λάθος η συμπεριφορά του κ. Σούνακ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Skynews.gr, Εντελώς λανθασμένη είναι η χθεσινή συμπεριφορά του κ. Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρεται πάντα στα Ελγίνεια Μάρμαρα»

Εντελώς λανθασμένη είναι η χθεσινή συμπεριφορά του κ. Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της Ελλάδας και ήταν λάθος η συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στα Ελγίνεια μάρμαρα, κάθε φορά που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, «η αληθινή ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ο Έλγιν ήταν ένας κλέφτης, που αφαίρεσε γλυπτά από τον Παρθενώνα. Και αυτό είναι κάτι που πρώτος ο Λόρδος Βύρωνας είπε. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Και αυτό είναι και το πρόβλημα που το Βρετανικό Μουσείο κληρονόμησε από το παρελθόν».

«Ο Παρθενώνας δεν ανήκει μόνο στον Ελληνικό λαό», εξακολούθησε ο Ά. Γεωργιάδης, «ο Παρθενώνας είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, ένα μνημείο για όλους τους ανθρώπους, όλων των πολιτισμένων λαών. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου, ένας λαός που σεβόμαστε και αγαπάμε βαθιά, ένας με υψηλό πολιτισμικό επίπεδο,  δεν μπορεί να θεωρεί πραγματικά ότι πρόκειται απλά για μια διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια υποχρέωση που και οι δύο λαοί κληρονομήσαμε από το παρελθόν, οι Βρετανοί επειδή έχουν το Βρετανικό Μουσείο και την αντίστοιχη συλλογή και εμείς επειδή έχουμε τον Παρθενώνα στη χώρα μας. Και άρα είναι ένα ζήτημα που με αίσθημα ευθύνης καλούμαστε να επιλύσουμε».

«Η μέρα που θα γίνει δυνατή η ενοποίηση του Παρθενώνα θα είναι μια ένδοξη ημέρα για όλους τους ανθρώπους και για όλους τους πολιτισμένους λαού. Για αυτό το λόγο εκτιμώ πως ο κύριος Ρίσι Σούνακ διέπραξε ένα μεγάλο λάθος χθες. Δεν πρόκειται για μια φιλική συμπεριφορά. Οι σχέσεις μας έρχονται από μακριά και πηγαίνουν μακριά. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Ήταν λοιπόν μια κακή ημέρα για τον Βρετανό πρωθυπουργό η χθεσινή», κατέληξε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments