Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

Ανδρουλάκης: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

Πηγή Φωτογραφίας: [365370] ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εθνικό ζήτημα που υπερβαίνει πρόσωπα, κόμματα και κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το αίτημα και τις πρωτοβουλίες για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Εθνικό ζήτημα που υπερβαίνει πρόσωπα, κόμματα και κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το αίτημα και τις πρωτοβουλίες για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά και την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζει ότι το αίτημα είναι δίκαιο, αφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό και τονίζει ότι για το ΠΑΣΟΚ –«την παράταξη που έλαβε σχετικές πρωτοβουλίες από τη δεκαετία του ’80 με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη να δίνει σκληρή μάχη- αποτελεί προτεραιότητα, ώστε τα Γλυπτά να επανενωθούν, να έρθουν στην κοίτη, στην πατρίδα της Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδρουλάκης μετά από αυτήν την αναφορά πέρασε στο βασικό θέμα της σημερινής εκδήλωσης στη βουλή, που είχε προγραμματίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αφορά στην επίλυση του ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Με την ομιλία του στην εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να γίνει στη συνέχεια διαβούλευση, υποστήριξε σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο ότι «απαγορεύει» πρακτικά να παρουσιάζει ζημίες ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος. Η κατάσταση – είπε- είναι μη αναστρέψιμη και δεν υπάρχει περίπτωση ανάσχεσης της αυξητικής πορείας των χρεών, μετά και την αποτυχία των νέων ρυθμίσεων για την επανένταξη στις 36, 72 και 120 δόσεις. «Θυμόμαστε πόσο διαφημίστηκαν οι 120 δόσεις, αλλά και πόσοι λίγοι είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν», επισήμανε και έκανε ανάλυση της κατάστασης με τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει σθεναρά βιώσιμη λύση του προβλήματος, προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να επιμείνει στο θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου για να επιτεθεί στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έτσι ξεδιπλώνει την κρυφή της ατζέντα που είχε επιμελώς αποκρύψει πριν από τις εκλογές. Είναι – συνέχισε – ένα νομοσχέδιο, άδικο, αναποτελεσματικό, αναχρονιστικό που:

  • – Επιβάλλει οριζόντια φορολόγηση και εξομοιώσει τις επιχειρήσεις με τον μέσο συντελεστή του κάθε κλάδου σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πού είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση.
  • – «Χαϊδεύει» τους μεγάλους φοροφυγάδες διότι τους επιτρέπει με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα να είναι νομότυποι, ενώ διαθέτουν πολλαπλάσια πραγματικά εισοδήματα. Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει περίπου 850 εκατ. ενώ η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε τουλάχιστον 10 δισεκ. ευρώ.
  • – Επιβάλλει οριζόντια μέτρα, ενώ με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα μπορούν να πραγματοποιούνται γρήγορες και αξιόπιστες διασταυρώσεις εισοδημάτων, περιουσιακής κατάστασης και τραπεζικών δεδομένων. «Η άμεση φορολογία πρέπει να αποκλιμακώνεται με προοδευτικό για να είναι δίκαιη. Η Νέα Δημοκρατία προτεραιοποιεί όμως πολιτικές που ωφελούν αυτούς που κατέχουν εκατομμύρια ευρώ μετοχές και τεράστιες περιουσίες», πρόσθεσε

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η επίλυση του ζητήματος του ιδιωτικού χρέους δεν επιδέχεται άλλης αναβολής, καθώς υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, αφού ο φόβος που προκαλούν τα “κόκκινα” δάνεια οδηγεί σε οικονομική αδράνεια. «Η βιώσιμη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, η προστασία της κύριας κατοικίας, η πραγματική δεύτερη ευκαιρία και μια λύση αξιοπρέπειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η αποφυγή αφελληνισμού της επιχειρηματικότητας αποτελούν βασική πολιτική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό ακριβώς ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια και τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων και νοικοκυριών», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά και υπενθυμίζουν ότι απέναντι στη στρατηγική της κυβέρνησης, που επιδιώκει να κερδίζει χρόνο, πηγαίνει μέχρι εκεί που της επιτρέπουν οι servicers και τα funds, ενώ κάθε πολιτική της απόφαση για το ιδιωτικό χρέος από το 2020 ως σήμερα έχει διαψευστεί από την πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων από το 2019 που στοχεύουν:

  • – Στη βιώσιμη ρύθμιση συνολικά του ιδιωτικού χρέους
  • – Στον αδιαπραγμάτευτο ρόλο της πολιτείας – και όχι των servicers – στην άσκηση πολιτικής στο θέμα του ιδιωτικού χρέους και της κύριας κατοικίας
  • – Στην προστασία των πραγματικά αδύναμων οφειλετών και δανειοληπτών από την απώλεια της κύριας κατοικίας
  • – Στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών και οφειλετών
  • – Στην παροχή πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας για όσους βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης
  • – Στην επιβολή κανόνων και την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών έναντι των servicers
  • – Στην αποφυγή αφελληνισμού της επιχειρηματικότητας και την προστασία της αγροτικής γης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments