Trash

Όταν ο Billy Idol ηχογραφούσε έπειτα από χρήση το Dancing with Myself

Όταν ο Billy Idol ηχογραφούσε έπειτα από χρήση το Dancing with Myself

Πηγή Φωτογραφίας: FRYDERYK GABOWICZ/PICTURE-ALLIANCE/AP IMAGES

Ο Idol βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι, όταν η μεθυστική αγκαλιά της φήμης και του πειρασμού τον περικύκλωσναν.

Το φθινόπωρο του 2014, ο Billy Idol αποφάσισε να αφηγηθεί τη δική του οδύσσεια, μέσω της αυτοβιογραφίας του Dancing with Myself. Μιας και σήμερα κλείνει τα 68 του χρόνια, βρήκαμε την ευκαιρία να εντρυφήσουμε στις κομβικές στιγμές της δισκογραφικής του καριέρας και την εκτόξευσή του από την εναλλακτική punk στο “σταριλίκι”.

View this post on Instagram

A post shared by Veeps (@veeps)

Νέα ξεκινήματα

Πίσω στο 1981, με μια κιθάρα Country Gentleman και το εμβληματικό ροζ σακάκι του Elvis σε στιλ ’50s στις αποσκευές του, ο Billy Idol έκανε ένα τολμηρό άλμα στη Νέα Υόρκη. Προχωράμε πάνω τριάντα χρόνια μπροστά και ο Idol (το πραγματικό του όνομα είναι William Albert Michael Broad), ξεδιπλώνει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του στην αυτοβιογραφία του, αναλύοντας την πολυπλοκότητα της ταυτότητάς του: ο επαναστάτης και ο άγιος, ο σεξομανής και ο μοναχός.

Ο Idol βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι, όταν η μεθυστική αγκαλιά της φήμης και του πειρασμού τον περικύκλωσναν. Η αυτοβιογραφία αποτυπώνει την πάλη του με το κενό που μεγάλωνε όλο και περισσότερο μέσα του, το οποίο ενισχύθηκε από την αυξανόμενη παρουσία των ναρκωτικών στη ζωή του. Οι συναντήσεις του με την ηρωίνη και μια ταραχώδης ερωτική σχέση με την Perri Lister έγιναν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη λυρική του ενδοσκόπηση.Η αφήγηση μας μεταφέρει στα παρασκήνια του στούντιο ηχογράφησης, όπου ο Idol συνεργάστηκε με τον Keith Forsey, μπλέκοντας σε δημιουργικές εντάσεις με τον Tony James, τον μπασίστα της μπάντας . Παρά τις συγκρούσεις, ο Idol αναγνώρισε τις μεταμορφωτικές δυνατότητες της δουλειάς τους, με αποκορύφωμα την ολοκλήρωση του Dancing with Myself. Το άλμπουμ σηματοδότησε ένα σημείο καμπής, προσφέροντας μια γέφυρα προς ένα αβέβαιο μέλλον.

Οι σελίδες της αυτοβιογραφίας “ζωγραφίζουν” με γλαφυρό τρόπο το πορτρέτο της ζωής του Idol: έναν αδυσώπητο εικοσιτετράωρο κύκλο ναρκωτικών, σεξ και rock ‘n’ roll. Μέσα στην ακολασία, ο Idol εξοικειώθηκε με τη χρήση ηρωίνης, που του παρείχε προσωρινή παρηγοριά, αλλά οδηγούσε στην εξάρτηση. Η αυτοβιογραφία ρίχνει φως στην οδυνηρή πραγματικότητα αυτού του λυκόφωτος και στην επισφαλή ισορροπία του Idol.

Η πτώση της punk και η σόλο άνοδός του

Η διάλυση της μπάντας Gen X και η χλιαρή υποδοχή του Kiss Me Deadly σηματοδότησαν το τέλος μιας εποχής. Τα μουσικά γούστα του Idol εξελίχθηκαν, αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική μουσική και τα υβρίδια του rock ‘n’ roll. Η αυτοβιογραφία αποτυπώνει την καίρια απόφαση να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα, καθώς επιθυμούσε να ξεφύγει από τους περιορισμούς του πανκ και να σφυρηλατήσει μια νέα μουσική ταυτότητα.

View this post on Instagram

A post shared by Billy Idol (@billyidol)

Σε μια οδυνηρή στιγμή, ο Idol αφηγείται την αναχώρησή του από την Αγγλία για να κυνηγήσει τα όνειρά του στη Νέα Υόρκη. Στο βιβλίο καταγράφεται η εσωτερική πάλη του να αφήνεις πίσω αγαπημένα πρόσωπα για να κυνηγήσεις αχαρτογράφητα μονοπάτια. Η αφήγηση εκτυλίσσεται, καθώς ο Idol παλεύει με την αβεβαιότητα του μέλλοντος, τροφοδοτούμενος τόσο από ανησυχία, όσο και από αποφασιστικότητα.

Η απερίσκεπτη αναζήτηση του πεπρωμένου

Καθώς η κληρονομιά του Dancing with Myself αντηχεί στο πέρασμα των ετών, η αυτοβιογραφία του Idol αποτυπώνει την ουσία μιας ταραχώδους εποχής. Η αφήγηση αντανακλά όχι μόνο τα σκαμπανεβάσματα ενός ειδώλου της ροκ, αλλά και την ανθεκτικότητα και την ικανότητά του να προσαρμοστεί και να κυνηγήσει το πεπρωμένο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments