Ελλάδα

Εκδήλωση και περιοδεία της ΟΝΝΕΔ στη Λέσβο

Εκδήλωση και περιοδεία της ΟΝΝΕΔ στη Λέσβο

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ,Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λέσβο, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κοινωνικούς φορείς του νησιού και συναντήσεις με νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λέσβο, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κοινωνικούς φορείς του νησιού και συναντήσεις με νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Εκδήλωση με θέμα «Η ενδυνάμωση των νέων οικογενειών ως βασικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στη Λέσβο. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, η διδάσκουσα του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jean Monnet ModuleΚλειώ Χατζηδανιήλ και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λέσβο, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κοινωνικούς φορείς του νησιού και συναντήσεις με νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α η «ΚΥΨΕΛΗ» και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ». Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό και τους ωφελούμενους, να ενημερωθούν για τη δράση τους και για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας τους να προσφέρουν μία αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση στα άτομα με αναπηρία.

Η παρουσία του Προέδρου στο νησί της Λέσβου ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις στο Ελαιοτριβείο – Τυποποιητήριο «ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ» και στην επιχείρηση «Ouzo Veto» Μυτιλήνης. Οικογενειακές επιχειρήσεις δεύτερης γενιάς όπου η πρώτη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς λαδιού και σήμερα παράγει το δικό της λάδι, ασχολείται με την εμπορία και την εξαγωγή λαδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η δεύτερη δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμφιάλωση ούζου επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στις διεθνείς αγορές.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε « Για εμάς, είναι πολύ σημαντική η συνεχής επαφή με τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας δεν είναι μια ολιγόωρη παρουσία σε κάθε περιοχή, αλλά η ουσιαστική επαφή μας με ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά να βελτιώσουν τη δική τους καθημερινότητα αλλά και την καθημερινότητα των συμπολιτών τους. Διοργανώσαμε εκδήλωση για το δημογραφικό στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να αναδείξουμε τη αξία της αποκέντρωσης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση στην επίλυση μέρους του δημογραφικού ζητήματος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ενίσχυση των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, με στόχο να δώσει όλα εκείνα τα κίνητρα να τις επιλέγει ένας νέος για να ζήσει και να εργαστεί».

Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν ο Συντονιστής του Διατομεακού Οργάνου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κώστας Τσιαγκλιώτης, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Φάνης Πασχάλης, ο Γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Γιώργος Στρατηγέλλης, η αναπληρώτρια Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ Ηρώ Κιούση, ο Προκόπης Σαρρής μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Λέσβου Προκόπης Τζιμής, ο Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» Δημήτρης Παραδέλλης και άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ Λέσβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments