Πολιτική

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος αφορά τις ευρωεκλογές [vid]

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος αφορά τις ευρωεκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Εμβληματική, ιστορική και τεράστιας σημασίας μεταρρύθμιση χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς τι άλλαξε και ανακοινώθηκε τόσο σύντομα η επιστολική ψήφος και πώς εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% από το 2024 για όλους τους επαγγελματίες, ασχέτως του αν δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό καθαρό εισόδημα, κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Εμβληματική, ιστορική και τεράστιας σημασίας μεταρρύθμιση χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς τι άλλαξε και ανακοινώθηκε τόσο σύντομα η επιστολική ψήφος και πώς εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

«Το αδιάβλητο εξασφαλίζεται με πολλούς τρόπους, με διπλή ταυτοποίηση, υπεύθυνη δήλωση, το ότι θα υπάρχει διπλός φάκελος» συμπλήρωσε.

«Θέλω να τονίσω την κοινωνική διάσταση, γιατί θα εξυπηρετεί ηλικιωμένους, φοιτητές, ανθρώπους που δουλεύουν σεζόν. Για τους κατοίκους του εξωτερικού, έπρεπε να υπάρχει ελάχιστος αριθμός εκλογέων για να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους»  τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος αφορά τις ευρωεκλογές – Επόμενο βήμα οι εθνικές εκλογές

Όπως ανακοίνωσε η επικείμενη νομοθέτηση θα αφορά μόνο τις ευρωεκλογές. «Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές δεν περιλαμβάνει και τις εθνικές εκλογές«, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η βούλησή μας είναι να ξεκινήσει να συζητείται η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεσμευτικό ούτε τίποτα που θα νομοθετηθεί μαζί με την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές. Είναι ένα επόμενο βήμα η επιστολική ψήφος για τις βουλευτικές εκλογές», είπε προσθέτοντας πως θέλει αυξημένη πλειοψηφία. «Αυτό το νομοσχέδιο αφορά μόνο τις ευρωεκλογές», ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε ο κ. Μαρινάκης τις αιτιάσεις του ΚΚΕ για ενδεχόμενες πιέσεις στους ψηφοφόρους με την επιστολική ψήφο, λέγοντας ότι πρόκειται για πρόφαση για να μην ψηφίσει.

Το κόστος σίγουρα θα είναι ατελώς για τους κατοίκους του εσωτερικούκαι για τους κατοίκους του εξωτερικού το υπουργείο θα προσπαθήσει για το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ

«Δεν υπήρχαν δεσμεύσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ» πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκος Μητσοτάκη απάντησε για το διπλωματικό επεισόδιο και τόνισε ότι είναι κάτι που έχουμε αφήσει πίσω μας. Όπως υπογράμμισε, αν και δεν ήταν το κεντρικό θέμα της ατζέντας, αλλά δε θα μπορούσαμε να μη θέσουμε μια πάγια ελληνική θέση.

«Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% από το 2024 για ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες»

Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% από το 2024 για ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες, ασχέτως του αν δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό καθαρό εισόδημα, κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Επίσης, είπε πως εισάγεται ρητή πρόβλεψη, ότι κάθε επαγγελματίας μπορεί να αμφισβητήσει το τεκμήριο με την προϋπόθεση ότι θα ζητήσει έλεγχο από τις φορολογικές αρχές για να υποστηρίξει τη θέση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments