Ελλάδα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα «χτυπήματα» της συμμορίας του Don Leon – Έκαιγε τα λεφτά

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα «χτυπήματα» της συμμορίας του Don Leon – Έκαιγε τα λεφτά

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN / VIDEO VLIP YouTube

Το τραγούδι του «Criminal» αποτυπώνει την φιλοσοφία του 28χρονου μουσικού που δεν ήταν ποτέ αρκετά σοφός για να ωριμάσει μετά την περιπέτεια του, παρόλο που είχε κάτσει ενάμιση χρόνο στη φυλακή.

Η φράση «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» δεν ταιριάζει καθόλου στον τράπερ Don Leon που συνελήφθη δεύτερη φορά να ανατινάζει ΑΤΜ τραπεζών, αφού όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό όπως έλεγε σε συνέντευξή του μετά την πρώτη σύλληψη, αλλά επιδείκνυε τα κλεμμένα λεφτά σε βίντεο κλιπ του.

Το τραγούδι του «Criminal» αποτυπώνει την φιλοσοφία του 28χρονου μουσικού που δεν ήταν ποτέ αρκετά σοφός για να ωριμάσει μετά την περιπέτεια του, παρόλο που είχε κάτσει ενάμιση χρόνο στη φυλακή. Δεν ήταν άλλωστε αυτό που λέμε καλό παιδί, αφού μεγαλώνοντας έχει κάνει βαριές αλητείες όπως είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μουσικό κανάλι.

Η οικονομική ανέχεια τον έσπρωξε στον κακό δρόμο, όπως είχε πει στο «Το πρωινό» τον περασμένο Φεβρουάριο, μετρώντας μόλις ένα μήνα που βγει από την φυλακή. «Κάποιες φορές όταν είσαι λίγο ζορισμένος, παίρνεις μια λάθος επιλογή» έλεγε ο Don Leon. «Την πήρα, υπέστην τις συνέπειες και έχω πάρει ένα καλό μάθημα».

Τελικά δεν αποδείχθηκε καλός μαθητής στο συγκεκριμένο μάθημα, αφού μόλις αποφυλακίσθηκε σύμφωνα με τις αρχές έπιασε πάλι δουλειά μαζί μαζί με τα φιλαράκια του. Χτύπησαν πάνω από δέκα ΑΤΜ αποσπώντας 710.000 ευρώ, τα οποία «ξέπλεναν» μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή καίγοντας τα σε βίντεο κλιπ, ενώ κάποιοι τα κράδαιναν επιδεικτικά.

Ο Don Leon συνελήφθη μαζί με δύο συνεργούς του, την ώρα που έφτασαν στο αρχηγείο της συμμορίας στο Καματερό, όπου οι αρχές βρήκαν μεταξύ άλλων μετρητά, όπλα και πυροκροτητές. Όταν τον συνέλαβαν ο αμετανόητος τράπερ, δεν φέρεται να είπε πολλά. Πιθανόν το μυαλό του να πήγε στην 27η Ιουλίου, όταν το «άστρο» του ως ποινικού έλαμψε για πρώτη φορά, όταν πιάστηκε από την ΕΛΑΣ.

debater.gr

Ο δήθεν μετανοημένος

«Ήταν μια μέρα που όλα είχαν πάει στραβά» είπε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά απο ενάμιση χρόνο στη φυλακή επισημαίνοντας: «Φαινόταν από την ώρα που ξεκίνησε». Η φυλακή σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν τον ζόρισε γιατί είχε συνηθίσει στα δύσκολα, τελικά όμως αυτό το οποίο φέρεται να είχε συνηθίσει πιο πολύ ήταν το εύκολο κλεμμένο χρήμα.

Το καλλιτεχνικό όνομα προέκυψε από ένα τεράστιο κεφάλι λιονταριού που έχει «χτυπήσει» με τατουάζ στην κοιλιά του, ενώ μετράει πάνω από δέκα τατού στο κορμί του. Μετά την δεύτερη σύλληψή του ηχούν τουλάχιστον γραφικά τα όσα έλεγε ως δήθεν μετανοημένος που πήρε το λάθος δρόμο, αφού με το που βγήκε από την φυλακή φέρεται να «ξανάπιασε» αμέσως δουλειά.

Δουλειά έκανε και στον χώρο του τραπ, όπου είναι δημοφιλής, ενώ το τραγούδι «Criminal» στο οποίο εμφανίζεται να κάνει ανάληψη μετρητών από ATM κλείνοντας το μάτι στο τέλος του βίντεο κλιπ, έτυχε μεγάλης αποδοχής. Ήταν ατά κάποιο τρόπο το μανιφέστο του Don Leon για τα μέχρι τότε πεπραγμένα του, με καλές ρίμες και στίχους πολύ επιθετικούς ενώ ο καλλιτέχνης κραδαίνει σε κάποια σκηνή πενηντάευρα.

Σε άλλο τραγούδι ραπάρει το «ξέρω πολύ την μαφία, γ@@α την αστυνομία…», ενώ τα πλάνα περιλαμβάνουν σκηνές από κελί φυλακής, τις συνήθεις εντυπωσιακές καλλονές που «ντύνουν» τέτοια κλιπ και τον τράπερ να φτύνει τις λέξεις. Λέξεις όπως αυτές στο ακυκλοφόρητο τραγούδι του που οπτικοποιήθηκε στο Tik Tok, με δεκάδες χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ να πέφτουν πάνω σε μια φωτό του Αλ Πατσίνο.

Η φωτό είναι από την ταινία «Ο σημαδεμένος» που είναι η αγαπημένη του «Κορλεόνε των ΑΤΜ» και ο Don Leon ραπάρει οργισμένα λέγοντας: «Πόσα βρήκανε; Έχω άλλα τόσα στην πάντα…» και άλλα ευειδή. Μόνο που πλέον δεν έχει τίποτε στη μπάντα, εκτός ίσως από το κελί που θα τον φιλοξενήσει ξανά στη φυλακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments