Nέα της αγοράς

Lloyd’s List: Παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο

Lloyd’s List: Παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Η Lloyd’s List παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Κουκάς, της Optima Shipping.

Η Lloyd’s List παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Κουκάς, της Optima Shipping.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο κατάλογος των 10 κορυφαίων ναυλομεσιτών καταρτίζεται από την Lloyd’s List και εξετάζει τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή σε όλες τις μεγάλες ναυλώσεις και πώληση και αγορά ναυλομεσιτικών εταιρειών παγκοσμίως.

Ναυλομεσίτες: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ναυτιλία

  1. Στην πρώτη θέση είναι ο Andi Case, των Clarksons. Με επικεφαλής τον Andi Case από το 2008, η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία ναυλομεσιτών και ναυτιλιακών υπηρεσιών, ο όμιλος Clarksons ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του 2023 ύψους 52,2 εκατ. λιρών (66,4 εκατ. δολαρίων), τα οποία ήταν αυξημένα κατά 24,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Περίπου το 80% των εσόδων του πρώτου εξαμήνου του 2023 ύψους 321,2 εκατ. στερλινών ήταν παρέχεται από το τμήμα διαμεσολάβησης της. Ενώ αυτό παραμένει ο πιο κερδοφόρος τομέας, μακράν, η μεγαλύτερη ναυλομεσιτική εταιρεία στον κόσμο έχει άλλες ροές εσόδων που είναι συμπληρωματικές προς τo μεσιτικό τμήμα της, μεταξύ των οποίων και την Clarkson Research Services, η οποία παρέχει δεδομένα και αναλύσεις σε πολλούς κλάδους της ναυτιλιακής βιομηχανίας και ενδιαφερόμενους φορείς. Η επιχείρηση είναι 166 ετών, απασχολεί περίπου 1.800 υπαλλήλους. σε 24 χώρες, με περίπου 1.300 να απασχολούνται στο τμήμα ναυλομεσιτείας.
  2. Στη δεύτερη θέση ο James Gundy, της Braemar. Η άλλη εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου επιχείρηση παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών, Braemar, απασχολεί 400 άτομα προσωπικό σε παγκόσμιο επίπεδο, με περίπου 240 να απασχολούνται ως ναυλομεσίτες. Η Braemar δήλωσε στη Lloyd’s List ότι κατέγραψε “σημαντική” ανάπτυξη στις αγορές της στις ΗΠΑ το 2023, με λογική ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ η Ασία και ο Ειρηνικός της και οι δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν έσοδα που ήταν ελαφρώς μειωμένα σε σύγκριση με το 2022. Το 2023, η Braemar δημιούργησε ένα νέο γραφείο στην Ελλάδα και διόρισε τον Derek Langston, πρώην επικεφαλής του τμήματος έρευνας της SSY να διευθύνει την έρευνα ξηρού φορτίου.
  3. Στην τρίτη θέση ο Stanko Jekov, της SSY. Η SSY, που πρόσφατα μετονομάστηκε από την Simpson Spence & Young, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες στον κόσμο ναυλομεσιτείας και διαθέτει 400 άτομα προσωπικό σε 21 γραφεί σε όλο τον κόσμο. Επικεφαλής της εταιρείας, που ιδρύθηκε το 1880, είναι ο Stanko Jekov, ο οποίος ανέλαβε από τον Mark Richardson το Ιανουάριο.
  4. Στην τέταρτη θέση ο Anders Hald, της Maersk Broker. Ιδιοκτησία της οικογένειας Moller της Δανίας από την ίδρυσή της το 1914, η Maersk Broker παραμένει μία από τις σημαντικότερες ναυλομεσιτικές παγκοσμίως στον τομέα της αγοράς ναύλωσης containerships και είναι ένας σημαντικός παίκτης στην πώληση και αγορά, καθώς και στη ναυπήγηση νέων πλοίων σε διάφορους τομείς και τύπους.
  5. Στην Πέμπτη θέση ο Bjorn Andersen και ο Giovanni Ravano, της Ifchor Galbraiths. Η συγχώνευση του ναυλομεσίτη δεξαμενόπλοιων του Ηνωμένου Βασιλείου Galbraiths και της εταιρείας μεταφοράς ξηρού φορτίου με έδρα την Ελβετία Ifchor στα τέλη του 2022 έφερε απτά οφέλη για τον νέο οργανισμό, καθώς έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στον κόσμο
  6. Στην έκτη θέση οι Gilbert Walter και François Cadiou, της BRS Group. Για την BRS Shipbrokers, μια εταιρεία με περισσότερα από 150 χρόνια παρουσίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η νέα ηγεσία σημαίνει ότι το 2023 ήταν ένα από τα χρόνια μετασχηματισμού.
  7. Στην έβδομη θέση οι Guy Hindley και Henry Liddell, της Howe Robinson Partners. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην πλειονότητα των τομέων, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων υγροποιημένου φυσικού αερίου και ro-ro. Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη διαθέτει 15 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο γραφείο της βρίσκεται στη Λονδίνο, ενώ άλλα σημαντικά γραφεία βρίσκονται στη Σιγκαπούρη, Σαγκάη, το Δελχί και το Ντουμπάι.
  8. Στην όγδοη θέση ο Roger Harrison, της EA Gibson Shipbrokers. Ο ναυλομεσίτης EA Gibson που ασχολείται κυρίως με πλοία που μεταφέρουν ενεργειακά προϊόντα, είναι μία από τους λίγες μεγάλες ναυλομεσιτικές εταιρείες που ανήκουν σε εργαζόμενους. Κατά το τελευταίο έτος, άνοιξε γραφεία στη Αθήνα και το Ντουμπάι. Από τους 165 υπαλλήλους της, περίπου 100 απασχολούνται ως ναυλομεσίτες, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από την ισχυρή ανάπτυξη στα δεξαμενόπλοια και τα πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.
  9. Στην ένατη θέση οι Christian και Walter Hinneberg, της Walter J Hinneberg. Τα δίδυμα αδέλφια Christian και Walter Hinneberg είναι παραδοσιακοί ναυλομεσίτες. Βασίζονται σε στενές προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες και ένα πλούτο ναυτιλιακών γνώσεων.
  10. Στην δέκατη θέση ο Δημήτρης Κουκάς, της Optima Shipping. Η Αθήνα έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια ως έδρα μιας μεγάλης κοινότητας ναυλομεσιτών η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η Optima Shipping Services, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουκά. Εδώ και πολύ καιρό προσφέρει μια πραγματική one-stop υπηρεσία στους πελάτες της, αναφέρει η Lloyd’s List. Το 2023, η Optima πρόσθεσε ένα γραφείο στη Σιγκαπούρη σε ένα υφιστάμενο δίκτυο που περιλαμβάνει κεντρικά γραφεία στη Αθήνα και τα καθιερωμένα γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι και Σαγκάη. Σημαντικό μέρος του πελατολογίου της Optima βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Ο Δημήτρης Κουκάς είναι πρόεδρος της Greek Shipping-Shipbroking Companies Association.

Πηγή: ot.gr//Λάμπρος Καραγεώργος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments