People

Πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας – Έχει κλέψει τις εντυπώσεις

Πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας – Έχει κλέψει τις εντυπώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Princess Leonor swears allegiance to the Constitution, during a gala event that makes her eligible to be queen one day, in Madrid on Tuesday, Oct. 31 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)

Με το βαθύ, σαγηνευτικό, ανοιχτόχρωμο βλέμμα της που ήταν διαρκώς στραμμένο πάνω στον πατέρα της και φορώντας ένα ολόλευκο, κομψό κουστούμι, η Λεονόρ, εύκολα έστρεψε πάνω της όλα τα φλας των φωτογράφων, επισκιάζοντας ακόμα και την πάντα κομψή και υπέρλαμπρη μητέρα της Λετίσια όπως και την χαριτωμένη αδερφή της, την 16χρονη Ινφάντα Σοφία.

Από την μητέρα της κληρονόμησε την αριστοκρατική της γοητεία. Από τον πατέρα της, την ευγένειά του και την αφοσίωσή του στο βασιλικό στέμμα. Πριν από περίπου ένα μήνα, ανήμερα των γενεθλίων της, ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα της Ισπανίας, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Κοινοβουλίου της Μαδρίτης και έχοντας απέναντί της, τους συγκινημένους γονείς της. Σε μία σεμνή και επίσημη τελετή που, αναμφισβήτητα, απέχει κατά πολύ από το μοντέλο γενεθλίων μίας μέσης Ευρωπαίας έφηβης που περνά στον κόσμο των ενηλίκων. Με το βαθύ, σαγηνευτικό, ανοιχτόχρωμο βλέμμα της που ήταν διαρκώς στραμμένο πάνω στον πατέρα της και φορώντας ένα ολόλευκο, κομψό κουστούμι, η Λεονόρ, εύκολα έστρεψε πάνω της όλα τα φλας των φωτογράφων, επισκιάζοντας ακόμα και την πάντα κομψή και υπέρλαμπρη μητέρα της Λετίσια όπως και την χαριτωμένη αδερφή της, την 16χρονη Ινφάντα Σοφία.

View this post on Instagram

A post shared by TELVA (@telva)

Ήταν η μέρα της και αυτό, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας όχι απλά το σεβάστηκε αλλά φρόντισε και ώστε να γίνει σαφές σε όλη τη χώρα! «Σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα» δήλωνε κατά την ομιλία της απευθυνόμενη στους Ισπανούς πολίτες «σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, καθώς εγώ έχω εναποθέσει όλη μου την εμπιστοσύνη στο μέλλον μας, στο μέλλον της Ισπανίας». Όταν πλέον, η Λεονόρ ανεβεί στον ισπανικό θρόνο, θα είναι η πρώτη βασίλισσα της χώρας εδώ και 150 χρόνια.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Λεονόρ Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Λεονόρ, στέκεται δημόσια, μπροστά σε πλήθος εκφωνώντας έναν λόγο. Ήδη οι βασιλικοί κύκλοι του ισπανικού παλατιού, την προετοίμαζαν για αυτή τη στιγμή, από την ηλικία των 14 ετών όταν μίλησε στο κοινό των «Princess of Asturias Award» μίας ειδικής τελετής αφιερωμένη στη βράβευση καλλιτεχνών που διέπρεψαν -τότε τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης εφηύραν τον όρο “Leonormani”- ενώ στα 15 της χρόνια, ανήμερα πάλι των γενεθλίων της, και απευθυνόμενη για πρώτη φορά στον λαό της, δήλωνε «Αν υπάρχει κάτι που η αδελφή μου Σοφία και εγώ έχουμε μάθει, αυτό είναι η αίσθηση της ευθύνης. Οι γονείς μας πάντα μας το δίδασκαν αυτό. Και νομίζω ότι και οι νέοι της γενιάς μου το γνωρίζουν αυτό. Μια αίσθηση ευθύνης που προκύπτει από το να μην ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους γύρω μας, αυτούς που μας αγαπούν και αυτούς που αγαπάμε». Από τότε μέχρι σήμερα, η ίδια έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές δημόσια, άλλοτε στα αγγλικά και άλλοτε στα ισπανικά και στα καταλανικά.

View this post on Instagram

A post shared by Beatriz Calvo (@beathricce)

Ποια είναι όμως η όμορφη νεαρή πριγκίπισσα που έχει κλέψει τις καρδιές των Ισπανών και που οι φακοί των φωτορεπόρτερ, λατρεύουν; Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2005. Ακολούθησε το άτυπο βασιλικό πρωτόκολλο της εκπαίδευσης των μελών της βασιλικής οικογένειας, ήδη από τα πρώτα της χρόνια στο σχολείο (πήγε σε νηπιαγωγείο για τα μέλη της ισπανικής βασιλικής φρουράς) αλλά και αργότερα όταν πλέον ξεκίνησε να σπουδάζει στο ίδιο ιδιωτικό σχολείο στη Μαδρίτη που πήγε και ο πατέρας της, Φελίπε. Λίγα χρόνια αργότερα, μετακόμισε στην Ουαλία για να παρακολουθήσει μαθήματα στο UWC Atlantic College, από το οποίο αποφοίτησε μόλις φέτος τον Μάιο. Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της εκπαίδευσης έλαβε και μαθήματα όπως Tai Chi και «Εισαγωγή στην Θιβετιανή λογοτεχνία». Οι συμφοιτήτριές της μιλούν για ένα κορίτσι με αστείρευτο χιούμορ, ενώ οι καθηγητές της για μία φοιτήτρια με πάθος για μάθηση και εξερεύνηση των προοπτικών της, αλλά και για βαθιά κατανόηση των ανθρώπων γύρω της.

Φέτος τον Αύγουστο, γράφτηκε στην Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα -όπου ξεκίνησε την τριετή εκπαίδευσή της- και μια μέρα θα διαδεχθεί τον πατέρα της αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχιστράτηγου των ενόπλων δυνάμεων (στην Ακαδημία δεν λαμβάνει τον μισθό που λαμβάνουν συνήθως οι δόκιμοι). Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες ανέφερε στο CNN: «Αυτό δείχνει ότι θα έχουμε, όταν έρθει η ώρα, έναν ανώτατο διοικητή που θα είναι γυναίκα. Και τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την ενσωμάτωση των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις». Τα όνειρά της όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς η ίδια έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της, ακολουθώντας τον κλάδο της νομικής.

Τον Σεπτέμβριο, το Royal Household μοιράστηκε μία φωτογραφία της μέσα από την Ακαδημία, στην οποία ποζάρει στον φακό, φορώντας ολόσωμη στολή δίπλα στους συμφοιτητές της. Ένα μήνα μετά, έβγαλε για μία βραδιά τα στρατιωτικά ρούχα και παρουσίασε την τελετή βραβείων “Princess of Asturias” όπου τίμησε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, Μέριλ Στριπ, φορώντας ένα μινιμαλ σεμιζιέ του Javier Simorra στο αγαπημένο της ροζ και ένα εκθαμβωτικό ζευγάρι σκουλαρίκια Bulgari. Πριν από λίγους μήνες, κυκλοφόρησαν φήμες ότι συνδέεται συναισθηματικά με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Pablo Martín Páez Gavira, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν ανυπόστατες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments