Πολιτική

Αχτσιόγλου: Έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς [vid]

Αχτσιόγλου: Έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς [vid]
Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι «το μέτωπό μας είναι με τη δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο

Για το πολιτικό στίγμα της Νέας Αριστεράς, το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, τους λόγους που δεν είναι η ίδια επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πέτρο Κόκκαλη μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι «το μέτωπό μας είναι με τη δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τα δύο μηνύματα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγες ημέρες, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ σε επίπεδο αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Επίσης, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας».

Όσον αφορά τον αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, η ίδια τόνισε ότι «υπάρχουν διαύλοι επικοινωνίας».

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός αφού πριν από λίγο καιρό ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας ΚΟ. Εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Κατά την ίδια «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments