Αθλητισμός

Η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι αθλητές/τριες των δύο χωρών θα μπορούν να μετάσχουν ως ουδέτεροι/ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ άναψε το πράσινο φως για τους αθλητές και τις αθλήτριες των δύο χωρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αθλητές/τριες των δύο χωρών -που τελούν υπό καθεστώς αποκλεισμού μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022- θα μπορούν να μετάσχουν ως ουδέτεροι/ες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κερδίσουν την πρόκριση μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται για κάθε άθλημα.

Τι είχε δηλώσει ο Τόμας Μπαχ

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο συμμετοχής των Ρώσων και των Λευκορώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου στο Παρίσι. Όμως έχουμε μια ολυμπιακή σύνοδο κορυφής με όλα τα μέρη που συνδέονται με τη ΔΟΕ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λοζάνη σε λίγες μέρες. Θα μελετήσουμε τη γεωπολιτική κατάσταση και τον αντίκτυπό της στον αθλητισμό. Θα λάβουμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για αυτή την υπόθεση, η οποία ζητά Ολυμπιακή εκεχειρία και υποστηρίζει την προσέγγιση της ΔΟΕ. Ανάλογα με το τι θα ακουστεί σε αυτή τη σύνοδο κορυφής των Ολυμπιακών Αγώνων, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα λάβει μια απόφαση τους επόμενους μήνες, πιθανότατα στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Τόμας Μπαχ.

Κίνδυνος μποικοτάζ

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, η ΔΟΕ αποφάσισε να επιτρέψει τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την Ουκρανία και τους κάποιους συμμάχους της, ενώ μάλιστα υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για μποϊκοτάζ από κάποιες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments