Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Δολοφονική η επίθεση στου Ρέντη – Ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι οι δράστες

ΕΛΑΣ: Δολοφονική η επίθεση στου Ρέντη – Ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι οι δράστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Δολοφονική επίθεση» χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ στην επίσημη ανακοίνωσή της το χτύπημα των χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού ο οποίος μετά από χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαίας.

Στους προσαχθέντες πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας - Η διαδικασία γίνεται υπό την εποπτεία εισαγγελικών

«Δολοφονική επίθεση» χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ στην επίσημη ανακοίνωσή της το χτύπημα των χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού ο οποίος μετά από χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαίας.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 424 προσαγωγές, των περισσοτέρων δηλαδή από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο -εκτός γυναικών και παιδιών- προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, με την ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της και την εκπρόσωπο του Σώματος να δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες.

Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο, επίσης, για ρίψη με ευθεία βολή περισσότερων εκ των μιας ναυτικών φωτοβολίδων, μια από τις οποίες χτύπησε τον αστυνομικό στο πόδι προκαλώντας του μεγάλη αιμμοραγία

Όσον αφορά τη διαδικασία που εξελίσσεται στο Τμήμα Αλλοδαπών για τους 424 προσαχθέντες διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ ότι «πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments