Πολιτική

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Έργο πνοής για την ύδρευση 42 οικισμών -Θα κάνουμε τολμηρές παρεμβάσεις [vid]

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Έργο πνοής για την ύδρευση 42 οικισμών -Θα κάνουμε τολμηρές παρεμβάσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ,Στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου παρέστη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου παρέστη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου παρέστη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή. Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Η σημερινή μέρα πιστεύω ότι έχει μία ξεχωριστή σημασία για τη Θεσσαλία. Διότι συμβολίζει πώς αυτή η Περιφέρεια που τόσο τραυματίστηκε από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή του «Daniel» μπορεί και έχει το δικαίωμα να ατενίζει τελικά το μέλλον με αισιοδοξία, μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να ανασυγκροτηθεί και να χτίσει αυτά τα οποία καταστράφηκαν καλύτερα και πιο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών.

Το έργο, το οποίο έχουμε την μεγάλη χαρά να εγκαινιάζουμε σήμερα, όπως ακούσατε από τον Δήμαρχο και από τον Α΄ Πρόεδρο του Συνδέσμου, έχει μία μακρά ιστορία και ίσως με τον τρόπο του συμβολίζει και διαχρονικές παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Χρέος μας είναι αυτές τις παθογένειες να τις διορθώσουμε. Και γιατί το λέω αυτό;

Σχεδιάζουμε συχνά ένα έργο, έναν μεγάλο ταμιευτήρα όπως αυτόν της λίμνης Σμοκόβου, ο οποίος θα έπρεπε την ώρα που τον σχεδιάζουμε να προβλέψουμε ότι πρέπει να επιτελεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους: να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, προφανώς να έχει αντιπλημμυρική χρησιμότητα, αλλά ταυτόχρονα να χρησιμεύει και ως πηγή για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής με την οποία γειτνιάζει.

Κι όμως, χρειάστηκαν παραπάνω από είκοσι χρόνια ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο ύδρευσης για όλη τη λεκάνη της Ανατολικής Καρδίτσας, το οποίο, όπως ακούσατε, θα δώσει καθαρό και κυρίως ποιοτικό νερό σε παραπάνω από 55.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Θα ξεφύγουμε με αυτόν τον τρόπο από την ανάγκη να αντλούμε νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα, θα εξοικονομούμε ενέργεια καθώς θα αξιοποιούμε τη φυσική ροή του νερού και, φυσικά, θα αναβαθμίσετε και θα αναβαθμίσουμε συνολικά την ποιότητα ζωής σε ολόκληρη τη λεκάνη της Ανατολικής Καρδίτσας.

Είναι, λοιπόν, ένα πολύ σημαντικό έργο και θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όσους το οραματίστηκαν, τους πρώτους δημιουργούς του Συνδέσμου Ύδρευσης, όσους αγωνίστηκαν διαχρονικά για να το υλοποιήσουν, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και όσους ξεπέρασαν τις πολλές δυσκολίες που πάντα τα έργα αυτά έχουν, προκειμένου να φτάσουμε στην ευχάριστη στιγμή να τα εγκαινιάζουμε και επίσημα.

Και, βέβαια, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα αρδευτικά δίκτυα έτσι ώστε το έργο πια, αρκετές δεκαετίες μετά την πλήρωση της λίμνης, να έχει ουσιαστικά πλήρως λειτουργικά ολοκληρωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments