EDITOR'S PICK

Γιατί πρέπει πάντα να τρως πριν το σεξ; Έρευνα απαντά

Γιατί πρέπει πάντα να τρως πριν το σεξ; Έρευνα απαντά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Ωστόσο, εκτός «από τον καθιερωμένο ρόλο της ως ορμόνης που διεγείρει την όρεξη, η γκρελίνη εμπλέκεται επίσης στο πώς αντιλαμβανόμαστε το άγγιγμα και την σωματική επαφή», συνέχισε η ίδια.

Ωστόσο, εκτός «από τον καθιερωμένο ρόλο της ως ορμόνης που διεγείρει την όρεξη, η γκρελίνη εμπλέκεται επίσης στο πώς αντιλαμβανόμαστε το άγγιγμα και την σωματική επαφή», συνέχισε η ίδια.

Από ό,τι φαίνεται όχι μόνο ο έρωτας, αλλά και το καλό σεξ, περνάει από το στομάχι. Τουλάχιστον, αυτό απέδειξε μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Όσλο, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychophysiology.

Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα απέδειξαν ότι «τα απαλά χάδια είναι λιγότερο ευχάριστα όταν νιώθουμε ότι πεινάμε», κάτι που οφείλεται στην «ορμόνη της πείνας», γνωστή και ως γκρελίνη. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Ντανιέλα Πφάμπιγαν, «η γκρελίνη, που διεγείρει την όρεξη, παράγεται και απελευθερώνεται κυρίως από τα κύτταρα του στομάχου, με μικρές ποσότητες να απελευθερώνονται επίσης από το λεπτό έντερο, το πάγκρεας και τον εγκέφαλο».

Ωστόσο, εκτός «από τον καθιερωμένο ρόλο της ως ορμόνης που διεγείρει την όρεξη, η γκρελίνη εμπλέκεται επίσης στο πώς αντιλαμβανόμαστε το άγγιγμα και την σωματική επαφή», συνέχισε η ίδια.

To πείραμα

Στο πείραμα συμμετείχαν 60 άντρες και γυναίκες, ενώ η διάρκειά του ήταν δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα, η οποία ήταν η «ημέρα του φαγητού» οι συμμετέχοντες μπήκαν στην αίθουσα στις 15:00, έχοντας μείνει νηστικοί από τις 9 το πρωί. Εκεί, τους δόθηκε ένα ελαφρύ γεύμα με ένα ρόφημα και μία μπανάνα.

Η δεύτερη ημέρα του πειράματος, ήταν η ημέρας «της νηστείας», στην οποία η συμμετέχοντες έμειναν νηστικοί μέχρι την άφιξή τους την ίδια ώρα το μεσημέρι, αλλά αυτή τη φορά δεν έφαγαν τίποτα.

Οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υπεβλήθησαν οι συμμετέχοντες, επιβεβαίωσαν ότι την ημέρα του «φαγητού», τα επίπεδα γκρελίνης στον οργανισμό τους μειώθηκαν, αφού έφαγαν, ενώ τα επίπεδα παρέμειναν υψηλά την ημέρα της «νηστείας». Και τις δύο ημέρες, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, εκτέθηκαν σε αγγίγματα μηχανήματος με διαφορετικές ταχύτητες και εντάσεις, ενώ ένα άλλο μηχάνημα με το οποίο ήταν καλωδιωμένοι σάρωνε τον εγκέφαλό τους.

Στο τέλος, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πόσο έντονο ήταν το άγγιγμα, καθώς και πόσο ευχάριστο. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα αγγίγματα αξιολογήθηκαν ως ελαφρώς πιο ευχάριστα τις ημέρες «φαγητού» από ό,τι τις ημέρες «νηστείας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments