EDITOR'S PICK

Η ταινία «Race for Glory: Audi vs Lancia» είναι για όσους αγαπάνε τα ράλι

Η ταινία «Race for Glory: Audi vs Lancia» είναι για όσους αγαπάνε τα ράλι

Πηγή Φωτογραφίας: geektyrant.com

Η ταινία «Race for Glory: Audi vs Lancia» επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη το σασπένς, τις μάχες, αν θέλετε, και την εθνική υπερηφάνεια που σηματοδότησε αυτή τη μάχη μεταξύ δύο τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας κατασκευαστών.

Tι τύχη είχε η Lancia απέναντι στον τετρακίνητο οδοστρωτήρα του Audi quatrro; Και όμως, αντίθετα με τις όποιες προβλέψεις, οι Ιταλοί επιστράτευσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν από την αγωνιστική «δεξαμενή» που πότισε επί δεκαετίες την εμπλοκή τους με το motorsport, και παρέταξαν την πανέμορφη, μόνο πισωκίνητη Lancia 037 στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ράλι. Το χρονικό πλαίσιο, το 1983, προφανώς αφορά την εποχή του Group B: το πιο δυνατό, επικίνδυνο αλλά και σοκαριστικά γρήγορο πλαίσιο αγώνων για το σχετικό πρωτάθλημα. Ως γνωστόν, λίγα χρόνια αργότερα έπεσε η αυλαία του δραματικά με τον θάνατο του Χένρι Τοϊβόνεν στην Κορσική, επίσης οδηγώντας μια Lancia, την τετρακίνητη πλέον S4.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Race for Glory (@raceforglory_film)

Πριν όμως έρθει αυτό το θλιβερό τέλος, το Group B πρόλαβε να μείνει στην ιστορία ως ό,τι πιο εντυπωσιακό πάτησε ποτέ επί χώματος και ειδικής διαδρομής. Η ταινία «Race for Glory: Audi vs Lancia» επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη το σασπένς, τις μάχες, αν θέλετε, και την εθνική υπερηφάνεια που σηματοδότησε αυτή τη μάχη μεταξύ δύο τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας κατασκευαστών. Ευτυχώς για τους Ιταλούς, κατέληξε με την κατάκτηση του τίτλου με δύο μόλις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Audi, γράφοντας τη δική τους ιστορία στα χρονικά των αγώνων ράλι, καθώς η Lancia 037 ήταν και το τελευταίο αποκλειστικά πισωκίνητο αυτοκίνητο που κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο στο σχετικό πρωτάθλημα πριν η τετρακίνηση γίνει κανόνας στη μεγάλη κατηγορία του WRC.

Με την ευκαιρία, αξίζει να αναφερθεί και το ενδιαφέρον βίντεο που είχε προλάβει να κάνει ο Τζέρεμι Κλάρκσον στο παλιό, καλό «Top Gear», όπου αποτύπωνε και μερικά στοιχεία από το παρασκήνιο της κόντρας μεταξύ των δύο κατασκευαστών. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Η επίσημη αφίσα της ταινίας Την ταινία σκηνοθετεί ο Στέφανο Μορντίνι, ενώ στον ρόλο του πρωταθλητή Βάλτερ Ρερλ πρωταγωνιστεί ο Φόλκερ Μπρουχ, που τον θυμόμαστε και από την ταινία «Rush», όπου υποδυόταν τον Νίκι Λάουντα. Η πρεμιέρα του «Race for Glory: Audi vs Lancia» έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου 2024 και αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments