Πολιτική

Ρέντη: Τα σενάρια που συζητήθηκαν στο Μαξίμου – Παρουσία και της ΕΥΠ οι έρευνες

Ρέντη: Τα σενάρια που συζητήθηκαν στο Μαξίμου – Παρουσία και της ΕΥΠ οι έρευνες

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ανοικτό το ενδεχόμενο της διακοπής όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το τραγικό συμβάν στην περιοχή του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.  Την ανακοίνωση για την απόφαση που ελήφθη κατά την έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο την απόφαση της οπαδικής βίας αναμένεται να κάνει μεθαύριο, Δευτέρα, θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο σενάρια που συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βία των οπαδών είναι η αναστολή της απόφασης του περασμένου Αυγούστου αναφορικά με την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων φιλάθλων. Το δεύτερο ενδεχόμενο αφορά τη διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. 

Η σύσκεψη ξεκίνησε περίπου στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Παρόντες στη σύσκεψη για την οπαδική βία ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Το μόνο βέβαιο είναι στο εξής, όποιος καταδικάζεται για οπαδική βία θα έχει πολύ αυστηρότερη αντιμετώπιση, δεν θα έχει τη δυνατότητα μετά από λίγο καιρό να βρίσκεται ξανά στο γήπεδο, όπως θα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος θα ψηφιστεί από τον Ιανουάριο.

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν όλες οι πιθανές επιλογές, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν στα χέρια τους όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις και έχει δοθεί εντολή από τον Πρωθυπουργό τα στόματα των κυβερνητικών στελεχών να παραμείνουν ερμητικά κλειστά μέχρι τη Δευτέρα που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μετέφεραν την εικόνα ότι ο ίδιος είναι εξοργισμένος από όσα έχουν γίνει, ζητά να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και θεωρεί ότι τώρα είναι η στιγμή, θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, στην σύσκεψη με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ και την ηγεσία της UEFA, ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι τα μέτρα που είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση θα προσαρμόζονται ανάλογα τις εξελίξεις.

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του Κατσουρή, είχε εξαγγελθεί ότι θα κλείσουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών, πως κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ, καθώς επίσης ότι θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένα συστήματα καμερών στα γήπεδα.

Η Ελληνική Αστυνομία επικεντρώνεται σε 40 από τα 424 προσαχθέντα άτομω, ενώ οι αρχές εξετάζουν νέα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους για να βρουν τον δράστη της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη την Πέμπτη.

Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικές ουσίες, περιστατικά βίας, σωματικές βλάβες, καθώς επίσης και για παραβίαση των νόμων περί όπλου.

Την ίδια ώρα, 7 άτομα αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν ίχνη πυρίτιδας που τους συνέδεαν με το όπλο που εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα προς τον 31χρονο αστυνομικό.

Οι Αρχές θα προσπαθήσουν με τα δείγματα που έχουν στην κατοχή τουςνα συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμεναπου έχουν βρεθεί στους χώρους του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι δράστες να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Μαρινάκης: Μιλάμε για εγκληματίες

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εγκληματίες, αναφερόμενος στους οπαδούς που χτύπησαν τον αστυνομικό υπάλληλο.

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη πως, στην κυβέρνηση, «αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments