Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζει για την επόμενη ημέρα έως το συνέδριο [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζει για την επόμενη ημέρα έως το συνέδριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο του κόμματος. Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο του κόμματος. Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το πρόγραμμα επαφών και συζητήσεων με κοινωνικούς φορείς και ομάδες πολιτών. Χθες επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, από όπου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ομηρεία των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και την ανάγκη τους για εργασία.

Την πρώτη της συνεδρίαση μετά τη διάσπαση και τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια για επανεκκίνηση, αλλά και για τον καθορισμό του οδικού χάρτη έως το συνέδριο του κόμματος.

Δίνοντας το νέο πολιτικό στίγμα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης κατά την έναρξη των εργασιών του καθοδηγητικού οργάνου στις 11:30 το πρωί, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει μπροστά και να αφήσει πίσω τις αποχωρήσεις που έφεραν εσωστρέφεια στο κόμμα το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη, οι διεργασίες το τελευταίο διήμερο κορυφώθηκαν στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να συγκροτηθούν η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) με 35-40 περίπου μέλη, αλλά και η Επιτροπή Θέσεων, ενεργοποιώντας τον οδικό χάρτη της πορείας του κόμματος μέχρι το Συνέδριο. Το τελευταίο έχει προγραμματιστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου με «πανηγυρικό χαρακτήρα» κατά την Κουμουνδούρου, αλλά και ως ορόσημο για την ομογενοποίηση των «φυλών» και των επιμέρους ομάδων που παρέμειναν στο κόμμα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τείνει τώρα χείρα φιλίας προς πάσα κατεύθυνση, ανοίγοντας το παιχνίδι για τα κορυφαία στελέχη.

Για παράδειγμα, οι Γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και κομματικά στελέχη, όπως οι Πάνος Ρήγας, Κώστας Ζαχαριάδης και Νίκος Σκορίνης πλαισιώνουν, κατά πληροφορίες, την ΚΟΕΣ, ενώ στην Επιτροπή Θέσεων συμμετέχουν οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Παππάς και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια κίνηση υπέρβασης της εσωστρέφειας.

Ανάλογη τακτική από την νέα ηγετική ομάδα παρατηρήθηκε και αναφορικά με τις «χρεώσεις» της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς τα στελέχη του κομματικού οργάνου είθισται να παρακολουθούν την παραγωγή πολιτικής, αναλαμβάνοντας καθένα την εποπτεία σε ένα από τα αντίστοιχα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Συγκεκριμένα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος την εκπόνηση του νέου προγράμματος και ο Διονύσης Τεμπονέρας τα εργασιακά και το ασφαλιστικό σύστημα.

Την ίδια ώρα, όμως, το θετικό νεύμα που φέρεται να αναζητά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τα κορυφαία στελέχη του για την μετάβαση στην νέα φάση, περνά μέσα από τις δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην τρίτη θέση και σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, σε σχέση με την απήχηση του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η συνθήκη «θέτει όλους μας προ των ευθυνών μας», αναμένεται να επαναλάβουν αρκετά στελέχη σήμερα, στις εισηγήσεις τους στο καθοδηγητικό όργανο. Παρότι ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε νυν και πρώην Συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης, εντούτοις αρκετά από τα κεντρικά στελέχη εκτιμούν πως η τύχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κριθεί τον επόμενο Ιούνιο και θα μετρηθεί σε απόλυτους αριθμούς στην κάλπη των Ευρωεκλογών, μαζί με την Νέα Αριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments