Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ για Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα»

ΕΛ.ΑΣ για Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η εκπρόσωπος της Τύπου της αστυνομίας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η «έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Νέος γύρος καταθέσεων ξεκίνησε για τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Οι Αρχές δεν έχουν καταλήξει σε κάποιον βασικό ύποπτο.

«Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει ούτε υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή ούτε κάποιος ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σχόλια για κατοίκους της περιοχής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η εκπρόσωπος της Τύπου της αστυνομίας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η «έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Να υπενθυμίσουμε πως κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο είναι κατηγορηματική ότι το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωποαποκλείοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα. Τα σημάδια στη σορό του δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες -ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και πως η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ διαψεύδει την δική μου – δεν έχουν καμία βάση», είπε χαρακτηριστικά το Σάββατο, 9/12.

Από την πλευρά του Δήμαρχος της Αράχωβας Γιάννης Σταθάς, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. «Μας ενδιαφέρει να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η αστυνομία δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να εξακριβώσουμε τι έχει συμβεί.

Το σκυλί ήταν πολύ αγαπητό στην περιοχή και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να το έχει βιάσει άνθρωπος είναι σοκαριστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάς

«Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι αν το έχει κάνει άνθρωπος αυτό, μπορεί να το κάνει ξανά και σε έναν άνθρωπο, σε ένα παιδί. Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας», πρόσθεσε.

Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, υπάρχουν νέα στοιχεία το οποία αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση: Φέρεται να υπάρχει μαρτυρία κατοίκου ο οποίος υποστήριξε ότι το βράδυ που βασανίστηκε ο σκύλος, είδε έναν άνθρωπο με αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και έναν σκύλο που έμοιαζε στον Όλιβερ, παράλληλα υπάρχει βίντεο από κάμερα κτιρίου που ίσως να οδηγήσει στον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN δεν έκρυψε την πρόθεσή του να καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τον έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων της κακοποίησης.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές προχώρησαν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών προκειμένου να φτάσουν στα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο όπου κακοποιήθηκε ο Όλιβερ το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Παράλληλα, κάτοικοι και φορείς της Αράχωβας κάνουν έκκληση να βρεθεί ο βασανιστής του ζώου ζητώντας την υποδειγματική τιμωρία του έτσι ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments