EDITOR'S PICK

Εξερεύνησε σε μία κρουαζιέρα τα «μυστικά» ενός επίγειου παραδείσου

Εξερεύνησε σε μία κρουαζιέρα τα «μυστικά» ενός επίγειου παραδείσου

Πηγή Φωτογραφίας: CNN TRAVELER.COM

Μία first class περιήγηση με ποταμόπλοιο που συνδυάζει με sustainable τρόπο την άνεση, την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια

Θέλεις να επενδύσεις σε μία ταξιδιωτική εμπειρία που θα σου συστήσει τον κόσμο όπως δεν τον έχεις ξαναδεί; Λαχταράς ατελείωτες περιπλανήσεις σε καταπράσινα τροπικά δάση, με soundtrack τους αυθεντικούς ήχους της άγριας φύσης; Τότε, μία εν πλω περιπέτεια με ποταμόπλοιο στον μυθικό Αμαζόνιο, έναν υδάτινο δρόμο που αξίζει να διασχίσεις, αποτελεί μία προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από τη bucket list σου.

Τι κάνει πράγματι life changing αυτή την εμπειρία; Τα χιλιάδες διαφορετικά είδη πανίδας και χλωρίδας που φιλοξενούνται σε αυτό το απέραντο λίκνο βιοποικιλότητας, οι συγκλονιστικές, πρωτόγνωρες εικόνες από θεόρατα δέντρα με πλούσια φυλλώματα που συνθέτουν έναν επίγειο, απρόσιτο «παράδεισο», είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μία επίσκεψη στον ποταμό Αμαζόνιο και το απάτητο τροπικό του δάσος, μπορεί όντως να σου αλλάξει τη ζωή.

View this post on Instagram

A post shared by YachtBuyer (@yachtbuyer)

Αλήθεια, όμως, πόσο πιο απολαυστικό θα ήταν αυτό το ταξίδι, αν συνοδευόταν από μία ασύγκριτη εμπειρία διαμονής, η οποία «παντρεύει» με sustainable τρόπο την άνεση, την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια; Για να μάθεις την απάντηση, αρκεί να έχεις 10.000 ευρώ κάθε μήνα στον λογαριασμό σου για μία δεκαετία. Έτσι, θα εξασφαλίσεις μία θέση σε ένα boutique ποταμόπλοιο, ειδικά σχεδιασμένο για απαιτητικούς ταξιδιώτες, σε μία first-class κρουαζιέρα που βάζει πλώρη για την «καρδιά» της ζούγκλας.

Απολαμβάνοντας μία high end διαμονή στην «καρδιά» του τροπικού δάσους

Μία κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο διαρκεί συνήθως έως και δύο εβδομάδες, ενώ πρόκειται για μία εμπειρία ζωής που «αφυπνίζει» τις αισθήσεις, φέρνοντάς μας σε πιο στενή επαφή με τη φύση. Ωστόσο, για να βιώσεις αυτή την εμπειρία στο έπακρο, χρειάζεσαι στο crew σου έναν έμπειρο φυσιοδίφη, ο οποίος θα σε βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσεις τα «μυστικά» του ποταμού και του δάσους, για να γνωρίσεις και να εκτιμήσεις πραγματικά τον ανεξερεύνητο φυσικό πλούτο της περιοχής.

Αποφασίζοντας να ξεκινήσεις το ταξίδι σου από το Περού, συγκεκριμένα από την πόλη Nauta, θα κατευθυνθείς προς τον ποταμό Marañón, περνώντας μέσα από τον Εθνικό Δρυμό Pacaya-Samiria, μία περιοχή απερίγραπτης ομορφιάς, η οποία αποτελεί «σπίτι» για εξωτικά, πολύχρωμα πουλιά, παιχνιδιάρες μαϊμούδες και βραδύποδες, λαίμαργα ροζ δελφίνια, καπιμπάρα και ερπετά με εντυπωσιακές αποχρώσεις. Μάλιστα, αν είσαι αρκετά θαρραλέος, τόλμησε μία σύντομη περιήγηση σε κρυφά σημεία, όπως μικρές, δυσπρόσιτες λίμνες και λιμνοθάλασσες, με ένα καγιάκ!

Τι και αν βρίσκεσαι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό; Έχοντας επιβιβαστεί σε ένα σύγχρονο, πλωτό… παλατάκι, θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις μία high end διαμονή σε μία ευρύχωρη σουίτα με ξύλινες επιφάνειες, king size κρεβάτι, εσωτερικό jacuzzi, μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στο τροπικό δάσος, καθώς και ιδιωτική βεράντα, η οποία ενδείκνυται για ένα ρομαντικό δείπνο με αυθεντικές περουβιανές γεύσεις. Και όλα αυτά , ενώ περνάς από τη Nauta στον Marañón και από εκεί στον ποταμό Ucayali και τον Yarapa.

Ωστόσο, τα προνόμια του να ανακαλύπτεις το σύμπλεγμα παραπόταμων του Αμαζονίου με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω. Ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ένα game room ειδικά σχεδιασμένο για αήττητους παίχτες μπιλιάρδου, μία εξωτερική πισίνα υπερχείλισης και ένα σύγχρονο «καταφύγιο» ευεξίας όπου μπορείς να χαλαρώσεις έπειτα από μία εμπειρία αδρεναλίνης μέσα στη ζούγκλα, είναι οι επιπλέον παροχές που κάνουν level στην κρουαζιέρα σου.

Τι περιμένεις, λοιπόν, για να οργανώσεις την πρώτη σου εν πλω επίσκεψη στον τροπικό παράδεισο του Αμαζόνιου; Όταν έχεις 10.000 ευρώ στη διάθεσή σου, δηλαδή ένα ποσό που θα ανανεώνεται κάθε μήνα στον λογαριασμό σου, για τα επόμενα δέκα χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να χάνεις χρόνο από μία δυνατή, life changing εμπειρία, η οποία υπόσχεται πως θα αναδιαμορφώσει την αντίληψή σου για τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments