Πολιτική

Άδωνις: Έρχεται μεγάλη επένδυση στο δορυφορικό Internet [vid]

Άδωνις: Έρχεται μεγάλη επένδυση στο δορυφορικό Internet [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Την έλευση μιας μεγάλης επένδυσης στο Διαδίκτυο προανήγγειλε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο συνεδρίου του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» για την επιχειρηματικότητα.

Η Ελλάδα θα έχει μεγάλο μερίδιο στους digital nomands

Την έλευση μιας μεγάλης επένδυσης στο Διαδίκτυο προανήγγειλε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο συνεδρίου του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» για την επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εν λόγω επενδυτική προσπάθεια, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενημέρωσε πως «η Ελλάδα, μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα λάβει μεγάλο μερίδιο από τους εργαζόμενους που είναι γνωστοί digital nomads. Και αυτό γιατί προσφέρουμε καλύτερο περιβάλλον εργασίας και κατασκευάζουμε ένα πολύ ταχύτερο Internet από το υφιστάμενο. Σήμερα, γίνονται πολύ σοβαρές επενδύσεις σε οπτικές ίνες από την Cosmote, τη Wind και τη Vodafone. Αυτές οι επενδύσεις θα αλλάξουν τον χάρτη μέσα στην επόμενη διετία».

«Παράλληλα», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «γίνεται μια πολύ μεγάλη επένδυση σε δορυφορικό Internet. Είναι θέμα εβδομάδων να ανακοινωθεί και επισήμως. Θα δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά γρήγορο Internet, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας»

Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε πως «πλέον, δεν έχουμε μόνο brain drain αλλά και brain gain στην πατρίδα μας. Δε μιλάμε πια με όρους του 2014 ή του 2015. Ζητούμενο είναι για κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και στην αγορά εργασίας, δηλαδή να μπορεί να φέρνει πίσω γηγενείς που έφυγαν σε άλλες χώρες και να προσελκύει εργαζόμενους και από τρίτες χώρες».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο Άδωνις, «έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο brain gain, με χαρακτηριστικό παράδειγμα 200 εργαζόμενους που επέστρεψαν στην Ελλάδα και εργάζονται σήμερα στην Pfizer. Στο υπουργείο Εργασίας νομοθετήσαμε το Rebrain Greece, το οποίο επιτρέπει την επάνοδο στην Ελλάδα σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και χάρη στο οποίο πάνω από 100 εργαζόμενοι υψηλών προσόντων έχουν επιστρέψει στη χώρα μας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments