Πολιτική

Κυβερνητικό μέτωπο απέναντι στους εγκληματίες των γηπέδων

Κυβερνητικό μέτωπο απέναντι στους εγκληματίες των γηπέδων

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε ρήξεις εμφανίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την αναμέτρηση με τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στους αγωνιστικούς χώρους, υποβάλλοντας σε πρώτο χρόνο φάκελο με τα στοιχεία 200 σκληρών χούλιγκαν  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν για δύο μήνες, η Πολιτεία στέλνει σαφές μήνυμα προειδοποίησης, υπογραμμίζοντας πως θα προβεί σε περαιτέρω αυστηροποίηση της νομοθεσίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. 

Καίτοι το σήμα για τη σκλήρυνση της στάσης απέναντι στα αλλεπάλληλα φαινόμενα ωμής βίας είχε δοθεί ήδη από το Σαββατοκύριακο, ειδικά μετά το πέρας της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γ. Βρούτση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επιβεβαίωσε απολύτως τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα, κατάλογο με περίπου 200 ονόματα χούλιγκαν, που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα προσκόμισαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δύο υπουργοί. «Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο φάκελο που παραδόθηκε, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά οπαδικής- και όχι μόνον-βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Οι δύο υπουργοί με αφορμή τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προσκόμισαν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με δύο ογκωδέστατους φακέλους. Επίσης ζήτησαν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). «Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία κ.λπ.

Εξερχόμενοι από τον Άρειο Πάγο, οι δύο υπουργοί έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, με τον Γ. Βρούτση να χαρακτηρίζει την επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «υψηλού συμβολισμού» και να προσθέτει πως η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του αθλητισμού».

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη κατά της οπαδικής βίας», υπογράμμισε ο Γ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι «διαχρονικά η οπαδική βία ξεπερνάει τον χώρο του αθλητισμού και αγγίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα».

Από την πλευρά του, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσκόμισε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας σε περιστατικά που σχετίζονται με δράσεις εγκληματικών οργανώσεων». «Θέλουμε να φτάσουμε στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της οπαδικής βίας», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Καταλαβαίνουμε την οργή και την αγανάκτηση των φιλάθλων που έχουν πληρώσει διαρκείας, αλλά το κράτος οφείλει να προστατέψει και εκείνους που θα θελήσουν να πάνε στο γήπεδο με το παιδί τους και ένα υπεύθυνο κράτος είναι προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση να ζητήσει συγγνώμη και να τους προστατέψει αλλά θα ξέρουν ότι όταν επιστρέψουν ποιος θα είναι δίπλα τους», συμπλήρωσε, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments