Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιασμός με συμβολικό οδοδείκτη το μοντέλο της Θεσσαλίας

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιασμός με συμβολικό οδοδείκτη το μοντέλο της Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΛΙΖΑ ΦΕΡΕΪΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Τρεις ημέρες διήρκεσε η επίσκεψη των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Τρεις μέρες πέρασε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία-και την τελευταία φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε μέρος στην αυτοψία.

Η δράση ήταν η τελευταία πράξη με την οποία επικοινωνούνται οι θέσεις του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για τη βιωσιμότητα, την πράσινη ανάπτυξη και την πολιτική προστασία, ορισμένες από τις οποίες είχαν σκιαγραφηθεί στον Έβρο πριν από λίγες ημέρες.

Όπως συνέβη και στη Δαδιά, η επιλογή της Θεσσαλίας είναι συμβολική. Η εν λόγω περιοχή ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα πριν από τρεις μήνες και οι πλημμύρες του Θεσσαλικού κάμπου αποκάλυψαν το πρόβλημα της πρόληψης, την έλλειψη συνεννόησης των αρμοδίων αρχών και, αργότερα, τη διαχείριση του προβλήματος κατά το μέρος των συνεπειών των καταστροφών που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, τα προβλήματα εκεί είναι πιο διαρθρωτικά και παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άλυτα.

Ενόσω οι βουλευτές επισκέπτονταν σχολεία, νοσοκομεία, πυροσβεστικές υπηρεσίες, συλλόγους και χωριά, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε εξπρές ταξίδι στις Βρυξέλλες για να τονίσει τη σημασία της χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην περίπτωση της Θεσσαλίας, θέμα που συζήτησε επίσης με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρύθμισης Ελίζα Φερέιρα.

Σε αυτήν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίσης την πρόταση του κόμματος για τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας που θα εργάζεται πάνω στα πρότυπα της ομάδας διαχείρισης έργων για την ανασυγκρότηση της περιοχής, την ανακούφιση των πλημμυροπαθών και την προστασία των κατοίκων. Στόχος ήταν να αναδειχθεί η ευρωπαϊκή του εμπειρία, η οποία πιστεύεται ότι μπορεί να συμβάλει θετικά στον δείκτη κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραμένει χαμηλός παρά την άνοδο των ποσοστών του Κινήματος, όπως αυτά καταγράφονται στις μετρήσεις κοινής γνώμης.

«Η Θεσσαλία έχει πια 32 βουλευτές ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε ο κύριος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, με σκοπό να συζητήσει την πορεία των έργων αποκατάστασης και το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή.

Ακουσε, μεταξύ άλλων, τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα να περιγράφει την ανησυχία του για την πρωτογενή παραγωγή:

«Να μην γίνουν ψαράδες οι θεσσαλοί αγρότες» σχολίασε χαρακτηριστικά για τη λίμνη Κάρλα, σημειώνοντας την ανάγκη παροχής έμπρακτων εγγυήσεων προκειμένου τα έργα υποδομών να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός που άνοιξε το διάλογο, σημειώνοντας τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας ως απάντηση στα νέα δεδομένα για την κλιματική κρίση.

«Άλλο να σχεδιάζεις ένα έργο υποδομής με τα κλιματικά δεδομένα του 1990, του 2000 ή του 2010 και άλλο να σχεδιάζεις ένα έργο υποδομής βάσει των ακραίων κλιματικών συνθηκών που θα επικρατήσουν τις επόμενες δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το 80% των πόρων που αποδίδονται στην αντιμετώπιση του φαινομένου και το 20% που αξιοποιοείται για την πρόληψη.

«Έχω προτείνει στον Πρωθυπουργό τη συγκρότηση μιας task force (…) στο πρότυπο των ομάδων διοίκησης έργου – όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ώστε να διασφαλίζονται η ταχύτητα κατά τη λήψη αποφάσεων, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα» επεσήμανε, προτείνοντας να συμμετέχει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με μέλη της αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments