Πολιτική

Άδωνις: Πιστεύουμε στην ορθότητα της διάταξης [vid]

Άδωνις: Πιστεύουμε στην ορθότητα της διάταξης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την πίστη του στην ορθότητα της διάταξης που αφορά σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, εξέφρασε, σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τεράστιο το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χειρών

Την πίστη του στην ορθότητα της διάταξης που αφορά σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, εξέφρασε, σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε πως «η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια τροπολογία και πιστεύουμε στην ορθότητά της. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κ. Σαμαρά και πολλών φίλων και ψηφοφόρων μου. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η τροπολογία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης λαθρομεταναστών. Έχει γίνει μια παρανόηση στην κοινή γνώμη, ότι δήθεν αλλάζουν τα επτά χρόνια της διαμονής στην Ελλάδα ως παράνομου. Παραμένουν τα εφτά χρόνια. Θέλουμε άνθρωποι που δουλεύουν μαύρα να μη δουλεύουν μαύρα, να είναι νόμιμοι, να συνεισφέρουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να συνεισφέρουν φόρους στο ελληνικό κράτος».

«Κάποιος που παραβιάζει τα σύνορα μιας ξένης χώρας έχει κάνει μια παράνομη πράξη. Και ο λαθρομετανάστης είναι αυτός που παραβίασε παράνομα τα εθνικά σύνορα. Και δεν μιλάμε για πρόσφυγα, ο οποίος θα λάβει καθεστώς πρόσφυγα», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η διάταξη εφαρμόζεται άπαξ για όσους έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια διαμονής στην Ελλάδα έως την 30 Νοεμβρίου του 2023. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία άπαξ, ένα κίνητρο σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα σε μαύρη εργασία, κίνητρο να αποκτήσουν νομιμότητα και να εργάζονται, πληρώνοντας εισφορές.

Έχουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χειρών. Έκανα πρόγραμμα με τη ΔΥΠΑ, πρόγραμμα επιδοτούμενο, για τη διαμονή και τη μεταφορά ανέργων από τη Δ. Μακεδονία στην Κρήτη για να δουλέψουν Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Θα τους πληρώναμε εμείς τα έξοδα και όλος ο μισθός θα έμενε στην τσέπη τους. Δηλώσανε μόλις 55 άνθρωποι και από τους 55 προσήλθαν μόλις 2!».

Ερωτηθείς, ακόμη, για τις αντιρρήσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «ο κ. Σαμαράς έχει μια διαχρονική ευαισθησία στα εθνικά θέματα και στα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας. Και προφανώς αυτή η ευαισθησία τον οδήγησε στη συγκεκριμένη δήλωση. Ο σεβασμός μου παραμένει ακέραιος. Θέλω με σεβασμό να του πω πως δεν γίνεται αυτή η διάταξη να αποτελέσει πόλο έλξης των λαθρομεταναστών. Δεν αφορά σε αυτούς που έρχονται τώρα. Αφορά μόνο αυτούς που είναι ήδη στην Ελλάδα. Και η διάταξη προβλέπει πως πρέπει να έχεις λευκό ποινικό μητρώο και δεν μπορεί ο ενδιαφερόμενος να φέρει μέλη ή το σύνολο της οικογένειάς του στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments