Γεωπολιτικά

Μακρόν: “Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση της ΕΕ” με την Ουκρανία

Μακρόν: “Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση της ΕΕ” με την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,"Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση στην Ουκρανία", δήλωσε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε για την ανησυχία των Ευρωπαίων αγροτών. "Οποιαδήποτε διεύρυνση θα συνεπάγεται τη σε βάθος μεταρρύθμιση των κανόνων μας", πρόσθεσε. 

"Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση στην Ουκρανία", δήλωσε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε για την ανησυχία των Ευρωπαίων αγροτών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακόμη “πολύ μακριά από μια διεύρυνση” στην Ουκρανία και ότι αυτό προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση των κανόνων λειτουργίας της.

“Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε για την ανησυχία των Ευρωπαίων αγροτών. “Οποιαδήποτε διεύρυνση θα συνεπάγεται τη σε βάθος μεταρρύθμιση των κανόνων μας”, πρόσθεσε.

Η επώδυνη ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Η Ουκρανία έλαβε το “πράσινο φως” για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών την Πέμπτη από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο, όταν η έκθεση της Επιτροπής θα ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να συνεχίσει το Κίεβο.

Μετά από αυτή την απόφαση, απομένουν τέσσερα ακόμη βήματα. Πρώτον, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα υπό διαπραγμάτευση πλαίσιο για να προετοιμάσουν την Ουκρανία να ενσωματώσει την καθιερωμένη νομοθεσία της Ε.Ε. στη νομοθεσία της και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το πλαίσιο είναι πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρέπει να εγκριθεί από τα 27 κράτη μέλη. Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων, η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ. Η απόφαση αυτή πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments