Αθλητισμός

Handball: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 23-27 – Πρωταθλητές χειμώνα οι Πειραιώτες

Handball: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 23-27 – Πρωταθλητές χειμώνα οι Πειραιώτες

Πηγή Φωτογραφίας: [365899] HANDBALL PREMIER 2023-2024 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Έντεκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό

O Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή υπέταξε την ΑΕΚ με 27-23 στα Άνω Λιόσια στο ντέρμπι κορυφής της Handball Premier και αναδείθχηκε πρωταθλητής χειμώνα.

Το ντέρμπι ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο της Handball Premier και βρίσκει τον Ολυμπιακό πρώτο μόνο πλέον στην κορυφή με 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, με την υποστήριξη των οπαδών της μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ στο 2ο ημίχρονο, προηγήθηκε 20-18 στο 46′, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0, πήγε στο 23-20 στο 55′ και κράτησε τη νίκη σε ένα ντέρμπι με πολλή ένταση, αψιμαχίες και πολλές αποβολές και διακοπές, ιδαίτερα στα πέντε τελευυταία λεπτά.

Οι παίκτες των ομάδων ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εκδήλωση των επιθέσεων, με τον αργό ρυθμό να κυριαρχεί στο ντέρμπι, με το σκορ να είναι μόλις στο 1-1 στα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τρεις φορές το προβάδισμα ενός γκολ, η ΑΕΚ προσπέρασε με 5-4 (13′) και 7-6 στο 18′. Εκεί ήρθε το επιθετικό ξέσπασμα για τον Ολυμπιακό, με τρία διαδοχικά γκολ από τον Σάββα, έγινε το 9-7 και με τον Τζίμπουλα να σκοράρει από ασίστ του Κοτανίδη, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 10-7 (25′).

Η αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ ήρθε στο τελευταία τέσερα λεπτά, με τους Λιάπη και Αραμπατζή ήρθε η μείωση του σκορ στο 10-9 (27′). Ο Τζίμπουλας έκανε το 11-9, με τον Αραμπατή να διαμορφώνει το 11-10 για το πρώτο ημίχρονο.

ΑΕΚ (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Κεδέρης, Παπαδιονυσίου, Ηλιόπουλος 1, Λέμος, Μάλλιος 2, Κρητικός, Παπαδόπουλος 4, Άρσιτς, Μαντάλινιτς 5, Σόκολιτς, Λιάπης 3, Γιόνσον, Μαρτίνοβιτς 3, Τόμε.

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Κάβτσιτς 1, Κανδύλας 2, Παπαβασίλης 2, Τζίμπουλας 8, Σλίσκοβιτς 3, Σάββας 8, Σλαβούλιτσα, Βίντα, Πασσιάς 1, Παπαντωνόπουλος, Δομπρής, Μοντόρο 2.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments