EDITOR'S PICK

8 ‘φαγητά’ του μέλλοντος για γερό στομάχι

8 ‘φαγητά’ του μέλλοντος για γερό στομάχι

Πηγή Φωτογραφίας: Muktuk (mattak, muktaaq),a traditional food of the peoples of the Arctic, consisting of whale skin and blubber. Usually consumed raw or frozen./ MASHED.COM

Ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσουμε ποτέ των ποτών σε αυτό το σημείο που θα χρειαστεί να τρώμε τέτοια "υλικά".

Στο μέλλον φαίνεται πως θα γευτούμε -στην κυριολεξία- τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ο υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αναζήτηση πιο “οικολογικών” τροφών έχει ήδη οδηγήσει στην αύξηση της δημοτικότητας της χορτοφαγικής ή vegan διατροφής, αλλά και εδεσμάτων που, η αλήθεια είναι, πως εκ πρώτης όψεως δε σε προϊδεάζουν για νοστιμιά.

Φυσικά, κανείς δε σε υποχρεώνει να τρως κάτι που δε σου αρέσει, όμως έτσι κι αλλιώς, κάποιοι άνθρωποι καταναλώνουν διάφορα πράγματα που για κάποιους από εμάς φαίνεται αδιανόητο και μάλιστα όχι από ανάγκη. Έντομα, ζωύφια και άλλα παρεμφερή -που εδώ και αιώνες αποτελούν μέρος της κουλτούρας πολλών χωρών παγκοσμίως, ακόμη και της γειτονικής Ιταλίας- δεν είναι καθόλου απίθανο να θεωρούνται συνηθισμένα σνακς στο μέλλον.

Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά εδέσματα που για τα δικά μας δεδομένα δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω και σου τα παρουσιάζουμε με φωτογραφίες, σε όποια βρήκαμε τουλάχιστον. Ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσουμε ποτέ των ποτών σε αυτό το σημείο.

1. Το casu martzu (Σαρδηνία)

Σίγουρα, κάποιοι μερακλήδες στη Σαρδηνία σκαρφίστηκαν αυτό το τυρί. Η κυριολεκτική μετάφραση αυτού του πιάτου είναι σάπιο τυρί, αλλά είναι επίσης γνωστό ως τυρί με σκουλήκια. Θα το βρεις μόνο στη Σαρδηνία, αλλά όχι επίσημα, μάλλον για τους ευνόητους λόγους. Το εμπόριό του έχει μάλιστα απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η διαδικασία παραγωγής του αντιβαίνει στους κανονισμούς υγείας και υγιεινής.

2. Τηγανητές αράχνες (Καμπότζη)

Οι τηγανητές αράχνες είναι ένα παραδοσιακό και πολύ αγαπητό πιάτο στην Καμπότζη. Και μη νομίζεις ότι θα σου σερβίρουν μικρές αράχνες, γιατί μιλάμε για πραγματικές ασιατικές ταραντούλες, τόσο μεγάλες όσο η παλάμη ενός χεριού. Τουλάχιστον τηγανητές, ίσως να μην είναι τόσο τρομακτικές. Ίσως.

3. Fugu (Ιαπωνία)

Η ιαπωνική κουζίνα είναι περισσότερο γνωστή για τα πολλά πιάτα με ψάρια, και το fugu δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για το puffer fish, το οποίο έχει το χαρακτηριστικό ότι διαθέτει ορισμένα όργανα πλούσια σε τετροδοτοξίνη, μια δηλητηριώδη ουσία που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με προσεκτική και επίπονη προετοιμασία. Ο κίνδυνος δηλητηρίασης είναι πολύ υψηλός, γι’ αυτό και το fugu παρασκευάζεται μόνο από σεφ που έχουν λάβει ειδική πιστοποίηση.

4. Αυγό 100 ετών (Κίνα)

Ανάμεσα στα παράξενα φαγητά του κόσμου συγκαταλέγεται και ένα που θεωρείται κινεζική λιχουδιά. Πρόκειται για ένα αυγό πάπιας ή ορτυκιού που συντηρείται για αρκετές εβδομάδες ή μήνες σε ένα μείγμα από πηλό, αλάτι, στάχτη και ασβέστη.

View this post on Instagram

A post shared by Melanie Brown (@fishwineski)

5. Muktuk (Γροιλανδία)

Το Muktuk είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του πληθυσμού Inuit, που ζει στις αρκτικές και υποαρκτικές παράκτιες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και στο βορειοανατολικό άκρο της Σιβηρίας. Πρόκειται για μερίδες δέρματος και λίπους φάλαινας, που σερβίρονται σε κύβους και τρώγονται ωμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments