Πολιτική

Άδωνις: Λαθρομετανάστης είναι ο ορθός όρος [vid]

Άδωνις: Λαθρομετανάστης είναι ο ορθός όρος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365928] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν υποχωρώ στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς

Ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε από το βήμα της Βουλής σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απευθυνόμενος στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προασπίσθηκε τη χρήση του λαθρομετανάστης, λέγοντας πως «εμένα μου αρέσει να μιλάω ελληνικά. Επισκέφθηκα πέντε έγκυρα λεξικά για το τι σημαίνει το επίρρημα «λάθρα». Στην ελληνική γλώσσα σημαίνει κρυφά, παράνομα. Και υπάρχουν δεκάδες λέξεις με το επίρρημα αυτό που συνάδουν με την ανθρώπινη ιδιότητα, όπως λαθρεπιβάτης, λαθρέμπορος, λαθροθήρας. Και το επίρρημα «λάθρα» δεν έχει μειωτικό χαρακτήρα για την ανθρώπινη ιδιότητα. Δηλώνει μόνο ένα πράγμα, δηλώνει την παρανομία. Στην προκειμένη περίπτωση, σημαίνει την παράνομη είσοδο».

«Και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να υποχωρήσει στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς», συμπλήρωσε ο Άδωνις. «Στη Βουλή, για πάνω από δέκα χρόνια, όταν μιλούσαμε για το μεταναστευτικό ζήτημα, όλα τα κόμματα χρησιμοποιούσαν τη λέξη λαθρομετανάστης. Ακόμη και  ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό άλλαξε όταν κάποια ανθρώπινη οργάνωση έκρινε πως η λέξη είναι ρατσιστική. Εγώ αυτά δεν τα αναγνωρίζω. Προτιμώ το ελληνικό λεξικό και την ελληνική γλώσσα από την όποια ανθρώπινη οργάνωση. Είναι άνθρωποι σαν εμένα, έχουν τα ίδια δικαιώματα με μένα, αλλά ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία, με κανόνες, και όποιος τους παραβιάζει παρανομεί. Πρόκειται για λαθρομετανάστες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε την παρέμβασή του, ισχυριζόμενος: «Δεν δέχομαι με τίποτα αυτό που είπατε ότι δεν είναι μεταναστευτική πολιτική το πνίξιμο ή οι πυροβολισμοί. Αυτό είναι κατηγορία κατά του Λιμενικού Σώματος ότι αυτό δολοφονεί ανθρώπους. Κάποτε, πρέπει να υπερασπιζόμαστε ανθρώπους που κρατούν την Ελλάδα ασφαλή. Και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι άνθρωποι του Λιμενικού αγωνίζονται σε εικοσιτετράωρη βάση για την ασφάλεια της χώρας μας.

Η Ελλάδα στο Αιγαίο δεν προβαίνει σε καμιά παράνομη πράξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει ποτέ εντολή, η οποία να είναι παράνομη. Το Λιμενικό Σώμα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι μια οργανωμένη πολιτεία και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments