Πολιτική

Ιδιωτικά ΑΕΙ και οπαδική βία στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ιδιωτικά ΑΕΙ και οπαδική βία στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: [365438] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι άξονες περί της οπαδικής βίας.

Με εκπεφρασμένο κυβερνητικό στόχο τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη σε όλα τα πεδία και ένα ισχυρό κράτος που θα εκσυγχρονίζεται διαρκώς συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 πμ το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με πλούσια ατζέντα.

Σε πρώτο πλάνο η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα «Ελεύθερα Πανεπιστήμια» από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την ίδρυση μη κρατικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην πατρίδα μας.

Νέος αθλητικός νόμος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το Μαξίμου, καθώς οι αγώνες δεν θα επανεκκινήσουν αν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν συμπράξουν απόλυτα με τις νέες ρυθμίσεις. Οι αγώνες θα ξεκινούν πλέον μόνο αν είναι σε λειτουργία σύμφωνα με όσα έχουν οριστεί οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας μέσα στα γήπεδα. Σύμφωνα με άρτια πληροφορημένες πηγές, οι κάμερες θα είναι στην ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση.

Όπως αναμένεται θα παρουσιαστεί από τον Γιάννη Βρούτση στο υπουργικό συμβούλιο πως θα προβλέπεται η ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου κάθε ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω του κινητού του. Η διαδικασία έκδοσης του θα είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο φίλαθλος θα μπαίνει στην ιστοσελίδα της ομάδας του, θα επιλέγει τη αριθμημένη θέση που επιθυμεί και θα προχωρά σε ταυτοπροσωπία μέσω του gov.gr με χρήση των προσωπικών του κωδικών από το Τaxis.  Στη συνέχεια θα λαμβάνει στο κινητό του το εισιτήριό του. Πλέον θα το έχει σε μορφή ψηφιακής κάρτας και με αυτό θα πηγαίνει στον αγώνα και θα το ¨σκανάρει” στο reader της θύρας του γηπέδου.

Επίσης, με βάση πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μεγάλη προεργασία για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όσον αφορά στα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και την ποιότητα των σπουδών που θα προσφέρουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τα οποία θα τελούν υπό την αυστηρή επίβλεψη της εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης και θα ακολουθούν ευρωπαϊκά πρότυπα. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έχει ήδη εγείρει αντιδράσεις και στόχος της κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει το δύσκολο αυτό εγχείρημα με τεκμηριωμένα επιχειρήματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments