Αθλητισμός

Αρμάνι Παναθηναϊκός: ΕΠΟΣ στο Μιλάνο για το τριφύλλι!

Αρμάνι Παναθηναϊκός: ΕΠΟΣ στο Μιλάνο για το τριφύλλι!

Πηγή Φωτογραφίας: [366051] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. (EUROKINISSI)

Νέα νίκη για το τριφύλλι με σκορ 76-68 επί της Αρμάνι Μιλάνο με καθορστικό τον σπουδαίο Κέντρικ Ναν

Ο Παναθηναϊκός πετάει σε κάθε ευρωπαϊκή έδρα! Νέα νίκη για το τριφύλλι με σκορ 76-68 επί της Αρμάνι Μιλάνο με καθορστικό τον σπουδαίο Κέντρικ Ναν. Στο 9-7 το πράσινο ρεκόρ. Αγωνία για Λεσόρ που αποχώρησε τραυματίας.

Το ματς:

Με έναν “διαγώνισμο” από Φόιγκτμαν και Μήτογλου ξεκίνησε το ματς στο Μιλάνο, με την Αρμάνι να βρίσκει λύσεις με τον εξαιρετικό Γερμανό, παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων (9-4). Οι “πράσινοι” έβγαλαν αντίδραση και με ένα επί μέρους 7-0 έφεραν το ματς στο 11-9 με τον Μήτογλου και τον Λεσόρ, αλλά και ένα τρίποντο του Γκραντ από τη γωνία. Ωστόσο τα ριμπάουντ έγιναν ξανά βραχνάς, με τους Μέλι, Σιλντς και Φόιγκντμαν να φέρνουν το 19-13! Άμεσα ο Εργκίν Αταμάν επιστράτευσε τον Κέντρικ Ναν, τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο με αποτέλεσμα να έρθει ένα εκπληκτικό 9-0 σερί που έδωσε το νέο προβάδισμα στο “τριφύλλι” 22-21, με τον Σιλντς να σκοράρει με τρίποντο για το 24-22 της Αρμάνι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Το τρίποντο του Χουάντσο αλλά και το νέο έμμεσο τρίποντο του Ναν έβαλαν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος +6(30-24). Το “τριφύλλι” συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Ναν και τον Λεσόρ να σκοράρουν για το +8 σε περίπου ενάμιση λεπτό δεύτερης περιόδου (24-32). Ωστόσο από το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μεσίνα η Αρμάνι “έτρεξε” ένα επί μέρους 9-0 και βρέθηκε να προηγείται με έναν πόντο δείχνοντας να ελέγχει το μομέντουμ (33-32). Ωστόσο, οι “πράσινοι” έβγαλαν ξανά “λαγό” από το καπέλο με τον Κώστα Σλούκα να ευστοχεί σε καλάθι τριών πόντων για το 35-33, ενώ ο Πορντολάνι με 2/2 βολές ισοφάρισε (35-35). Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το ματς εξελίχθηκε σε… 1vs1 του Φόιγκντμαν με τον Λεσόρ, με τον Γάλλο να φτάνει τους 12 πόντους και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 41-41.

Με πέντε πόντους του Τζέριαν Γκραντ αλλά και ένα καλάθι του Μέλι ξεκίνησε η τρίτη περίοδος με τον Παναθηναϊκός να πηγαίνει στο 43-46. Ο Κέντρικ Ναν ωστόσο πήρε το όπλο του και αφού σκόραρε για τρεις, απάντησε με ένα εκπληκτικό fade away στο… καταλάθος τετράποντο της Αρμάνι κάνοντας το 51-48. O Aμερικανός ήταν καταπληκτικός και με μια τρομερή ασίστ στο Λεσόρ, αλλά και με τη βοήθεια του Χουάντσο έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +7. Ωστόσο ο Μέλι και ένα λάθος του Σλούκα που έκανε φάουλ στον Σιλντς την ώρα που αυτός ευστοχούσε, βοήθησαν την Αρμάνι να μειώσει στον πόντο (54-55). Οι “πράσινοι” βρήκαν καλάθι από το one man show του Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος αφού έκανε τάπα σε σουτ του Μπάρον, κάρφωσε στον αιφνιδιασμό με τον Σλούκα να ευστοχεί στη συνέχεια σε δύο βολές για το 59-54 και τους γηπεδούχους να μειώνουν στους δυο με τον Χάινς στο τέλος της 3ης περιόδου. (56-59).

Το απίστευτο τρίποντο του Πορτολάνι ήταν εκείνο με το οποίο το σκορ ήρθε στο 59-59 με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Πόιθρες 61-59. Όμως ο Παναθηναϊκός, με ένα φόλοου του Μήτογλου και ένα μεγάλο τρίποντο του Γκριγκόνις έφερε το ματς στο +3 (61-64) προβάδισμα το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο διαιτητής σφύριζε φάουλ για βολές σε αντικανονικό κόψιμο του Πόιθρες στον Λεσόρ. Ο Λακαντόρι με τέσσερις δικούς του πόντους ισοφάρισε τη βολή του Σλούκα (65-65) στα 5 λεπτά πριν το τέλος. Οι “πράσινοι” έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν με τον Λεσόρ να βάζει ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά με 2/2 βολές (65-67). Άπαντες στον Παναθηναϊκό πάγωσαν όταν ο Λεσόρ πέρασε εκτός υποβασταζόμενος έπειτα από άτσαλη πτώση. Όμως ο Κέντρικ Ναν στη συνέχεια το πήρε επάνω του και μετά από δυο εύστοχες βολές, πέτυχε ένα σπουδαίο καλάθι και έφερε τον Παναθηναϊκό δυο λεπτά πριν το τέλος στο +6 (65-71) με τον Μεσίνα να καλεί τάιμ άουτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments