Αθλητισμός

Δικαίωση για την Super League – Εξελίξεις… “βόμβα” στο ποδόσφαιρο

Δικαίωση για την Super League – Εξελίξεις… “βόμβα” στο ποδόσφαιρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με 64 ομάδες, τρεις διοργανώσεις και δωρεάν πλατφόρμα ροής η νέα μορφή εφόσον υλοποιηθεί

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Α22 αποκάλυψε σήμερα το νέο πρότζεκτ της Super League, μια νέα πρόταση για τις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής Super League («ESL») ανδρών και γυναικών.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης καινοτόμα σχέδια για την έναρξη της κορυφαίας πλατφόρμας ροής αθλητικών αγώνων απευθείας σε οπαδούς, όπου δισεκατομμύρια οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά όλους τους αγώνες της Super League δωρεάν.

Ο Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της A22 Sports Management, δήλωσε: «Έχουμε αποκτήσει νόμιμα το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων είναι δωρεάν. Το σχεδόν 70χρονο μονοπώλιο της UEFA τελείωσε επιτέλους και η απόφαση του Δικαστηρίου έχει εκτεταμένες, θετικές συνέπειες για το ποδόσφαιρο».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συλλόγους, πρωταθλήματα και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς χωρίς φόβο κυρώσεων, για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες και πιο οπαδικές διοργανώσεις ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, θα διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για τα εθνικά πρωταθλήματα και την πυραμίδα του ποδοσφαίρου και, για πρώτη φορά από το 1955, οι πανευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μπορούν να διοικούνται από τους ίδιους τους συλλόγους που συμμετέχουν, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα».

Η προτεινόμενη νέα Super League Ανδρών είναι μια δομή πρωταθλήματος χτισμένη σε μια πανευρωπαϊκή πυραμίδα και αποτελείται από 64 συμμετέχοντες συλλόγους σε τρεις βαθμίδες. Τα βασικά στοιχεία της πρότασης περιλαμβάνουν:

⦁ Οι δύο πρώτες βαθμίδες, η Star League και η Gold League, αποτελούνται από 16 συλλόγους η καθεμία, ενώ η τρίτη κατηγορία, η Blue League, αποτελείται από 32 συλλόγους. ⦁ Συμμετοχή με βάση την αθλητική αξία, χωρίς μόνιμα μέλη. ⦁ Ετήσια άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των πρωταθλημάτων. Η άνοδος στο τρίτο επίπεδο Blue League θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα του εθνικού πρωταθλήματος. ⦁ Οι σύλλογοι θα παίζουν εντός κι εκτός έδρας αγώνες σε ομίλους των 8, με ελάχιστους 14 αγώνες ανά έτος. ⦁ Στο τέλος της σεζόν, η φάση των νοκ άουτ θα καθορίσει τους πρωταθλητές κάθε πρωταθλήματος και τους συλλόγους που θα ανέβουν. ⦁ Δεν θα υπάρξει αύξηση στις ημερολογιακές ημέρες των αγώνων σε σύγκριση με αυτές που προβλέπονται από τις τρέχουσες διοργανώσεις και οι αγώνες μεσοβδόμαδα δεν θα επηρεάσουν τα καλαντάρια των εθνικών πρωταθλημάτων. ⦁ Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι σύλλογοι θα επιλέγονται βάσει ενός ευρετηρίου με διαφανή και βασισμένα στην απόδοση κριτήρια. ⦁ Θα εισαχθούν αποτελεσματικοί κανόνες οικονομικής βιωσιμότητας και διαφανείς διαδικασίες επιβολής για να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων.

Η προτεινόμενη γυναικεία διοργάνωση θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία με τα πρωταθλήματα ανδρών, συμπεριλαμβανομένων:

⦁ Λίγκες Star και Gold 16 συλλόγων η καθεμία με ομίλους των 8, εντός κι εκτός έδρας αγώνες με εγγυημένο ελάχιστο 14 αγώνες ανά έτος. ⦁ Στο τέλος της σεζόν, μια νοκ άουτ φάση θα καθορίσει τόσο τους πρωταθλητές κάθε πρωταθλήματος όσο και τους συλλόγους που θα ανέβουν. ⦁ Ετήσια άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, με άνοδο στην Gold League με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο εθνικό πρωτάθλημα.

Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην αρχική φάση των αγώνων, τα έσοδα κατά τα τρία πρώτα χρόνια του νέου διαγωνισμού θα είναι εγγυημένα για ένα ποσό υψηλότερο από αυτό που αναμένεται επί του παρόντος στον επόμενο κύκλο. Οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι ίσες με το 8% των εσόδων της Λίγκας, με ελάχιστο ποσό τα 400 εκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιο από το ποσό που διανέμει ο τρέχων πανευρωπαϊκός διαγωνισμός.

Ο Ράιχαρτ είπε ακόμα: «Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα δημιουργήσει την πιο συναρπαστική ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος, τόσο για τον ανδρικό όσο και για τον γυναικείο άθλημα. Θα μπορέσει να ενισχύσει ιστορικούς συλλόγους που αγωνίζονται να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη στήριξη της ποδοσφαιρικής πυραμίδας».

Η A22 προτείνει τη δημιουργία της κορυφαίας πλατφόρμας ροής αθλητικών αγώνων απευθείας σε οπαδούς, όπου δισεκατομμύρια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες της Super League δωρεάν. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στο ζωντανό ποδόσφαιρο και θα συνδέσει τους φιλάθλους με τους συλλόγους τους, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν, όπως τουλάχιστον ευελπιστεί

Εκτός από τους ζωντανούς αγώνες, η πλατφόρμα θα προσφέρει στιγμιότυπα, πληροφορίες και αναλύσεις αγώνων, περιεχόμενο για συγκεκριμένο σύλλογο και πολλές άλλες διαδραστικές επιλογές. Στην πλατφόρμα θα διανεμηθούν και όλοι οι αγώνες του γυναικείου τουρνουά. Αυτό θα βάλει το γυναικείο ποδόσφαιρο στο επίκεντρο μαζί με τις ανδρικές διοργανώσεις, επιτρέποντας στο άθλημα να αναπτυχθεί.

Η πλατφόρμα ροής θα αποφέρει έσοδα από διαφημίσεις, συνδρομές premium, συνεργασίες διανομής, διαδραστικές υπηρεσίες και χορηγούς. Οι συνεργασίες διανομής θα είναι ένα βασικό συστατικό της εμπειρίας Unify, διασφαλίζοντας ευκολία πρόσβασης για τους οπαδούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments