Πολιτική

Νέα Αριστερά: Αγώνας δρόμου για τη μετεξέλιξη σε κόμμα

Νέα Αριστερά: Αγώνας δρόμου για τη μετεξέλιξη σε κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Φουλάρει" για την αναβάθμιση σε κόμμα και εν όψει ευρωεκλογών η Νέα Αριστερά.

Τα στελέχη και η βάση υποστήριξης της Νέας Αριστεράς θα περάσουν τους δύο πρώτους μήνες της νέας χρονιά, προκειμένου να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο στη διαδικασία συγκρότησης του κόμματος, με στόχο την πλήρη και δυναμική λειτουργία στις αρχές της άνοιξης και τις ευρωεκλογές στις αρχές Ιουνίου.

Οι  εν εξελίξει κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ιδίως η διαδικασία του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και η προσωρινή (αν και κάπως παρατεταμένη) ασθένεια του Αλέξη Χαρίτση, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αναμένεται να καθυστερήσουν ελαφρώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και να ανατρέψουν τις αρχικές σχετικά ανιαρές δημοσκοπήσεις, αν και το δείγμα αναμένεται να είναι σχετικά πρώιμο. Συνεπώς, το πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς θα είναι ιδιαίτερα πυκνό και πολύπλευρο κατά τους δύο μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η συγκρότηση των προσωρινών άτυπων οργάνων των οργανώσεων που θα συσταθούν. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει ήδη οριστεί υπεύθυνος οργανωτικών θεμάτων και έχουν ξεκινήσει οι συνεδριάσεις τόσο της οργανωτικής συντονιστικής επιτροπής όσο και της οργάνωσης βάσης, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν εξελιχθεί ικανοποιητικά τόσο σε θεματολογία και πλούτο ιδεών όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Επίσης, θα συσταθεί άμεσα ένα προσωρινό πολιτικό συντονιστικό όργανο, το οποίο θα στελεχωθεί από περίπου 25 άτομα. Παρά τις άλλες απόψεις, η κυρίαρχη τάση μέχρι στιγμής υποδηλώνει ένα “λίφτινγκ”. Για παράδειγμα, για τη θέση του πολιτικού σχεδιασμού φαίνεται να διεκδικεί ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός που επίσης ανήκει στη γενιά του ’40. Ωστόσο, όλα αυτά είναι προσωρινά μέχρι περίπου τις αρχές Μαρτίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο του κόμματος για την εκλογή μόνιμων στελεχών.

Πάντως, τα παραπάνω μπορεί να έχουν σημαντική οργανωτική σημασία αλλά είναι σαφές στην ηγετική ομάδα της Νέας Αριστεράς ότι δεν θα είναι τα κρισιμότερα βήματα που έχουν να γίνουν.

Αυτό που θεωρείται πολύ σημαντικότερο είναι οι εξωστρεφείς δράσεις του υπό σύσταση κόμματος και η άμεση επαφή με την κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις και καμπάνιες προκειμένου να προβληθούν οι θέσεις του.

Προς την ίδια κατεύθυνση, σχεδιάζεται μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη του πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα της Νέας Αριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Νέας Αριστεράς, οι πρώτες συζητήσεις για την κατάθεση νομοθετικών προτάσεων προχωρούν σε τέσσερις κατευθύνσεις: στέγαση, ομόφυλα ζευγάρια, ενέργεια – ακρίβεια και κλιματική κρίση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments