Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία κρίσιμα ραντεβού για την Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία κρίσιμα ραντεβού για την Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [365396] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνέδριο, κομματική ανασυγκρότηση και ηλικιακή ανανέωση βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του κ. Κασσελάκη.

Μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας που είναι προγραμματισμένα για τις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου, τρεις κλεψύδρες ισχύουν για την Κουμουνδύρου με ανοιχτά στοιχήματα για την πολιτική κατάσταση.

Η πρώτη αφορά το ίδιο το συνέδριο και τον οδικό του χάρτη. Το πρώτο ερώτημα είναι αν θα προλάβουν να γίνουν τα θεματικά συνέδρια που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια θα γίνουν πριν από το Συνέδριο και κάποια μετά το Συνέδριο με φόντο τις ευρωεκλογές. Πάντως, μέχρι το συνέδριο θα πρέπει να συνεδριάσουν μια σειρά από οργανώσεις, από τις επιτροπές θέσεων (η πρώτη συζήτηση έγινε την περασμένη Τρίτη, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης απουσίαζε) μέχρι όλες τις νομαρχιακές, ακόμη και τις επιτροπές για την εκλογή αντιπροσώπων και την αποτύπωση της νέας ανθρωπογεωγραφίας μετά τη διάσπαση με τις λιγότερες επιπτώσεις. Το κύριο έργο του Συνεδρίου είναι ένα νέο πρόγραμμα, με προθεσμία που έχει τεθεί και καθοριστεί για την τελική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την έγκριση του προγράμματος και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή των αντιπροσώπων -που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ- καθώς και του νέου συντονιστικού οργάνου των μελών και της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Όλα αυτά πάντα υπό πίεση, τόσο από την πολιτική αντιπαράθεση όσο και από το ερώτημα αν η χαμηλή συμμετοχή που καταγράφεται σήμερα θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τον Φεβρουάριο.

Εδώ είναι που υπεισέρχεται στο παιχνίδι η δεύτερη κλεψύδρα. Έχει να κάνει με τις συνθήκες ανασυγκρότησης του κόμματος εν όψει των εκλογών. Τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη χρόνου και την ανάγκη τόσο για ταχύτητα στην ανασυγκρότηση του κόμματος όσο και για ρεαλιστικούς στόχους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει το πρώτο του σοβαρό crash test στην ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τρεις μάχες. Η μία είναι εναντίον της κυβέρνησης, η άλλη εναντίον του ΠΑΣΟΚ και η τρίτη εναντίον του ΚΚΕ.

Υπάρχει και μια τέταρτη μάχη, απέναντι στο όραμα ενός μέρους των δυσαρεστημένων, που θέλει να κινηθεί προς τη Νέα Αριστερά σε μεγαλύτερη κλίμακα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η τρίτη κλεψύδρα, στενά συνδεδεμένη με όλα τα παραπάνω, είναι το πόσο γρήγορα ο Στέφανος Κασσελάκης θα φέρει στο προσκήνιο νέα στελέχη, πόσο γρήγορα νέα πρόσωπα από τις περίπου τριάντα εσωκομματικές δεξαμενές σκέψης που “τρέχει” η Διάνα Βουτυράκου και η συμβουλευτική επιτροπή του κόμματος μπαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.  Έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα εντάσσονται στο νέο πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλουν στη νέα επεξεργασία. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα”, αναφέρουν έμπειρα στελέχη, αλλά επισημαίνουν πως την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει οργανωτικά βήματα από την πλευρά της ηγεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments