Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης σε αναζήτηση νέων στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης σε αναζήτηση νέων στελεχών

Πηγή Φωτογραφίας: [365589] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ 34TH ANNUAL GREEK ECONOMIC SUMMIT (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ανεβάζει "στροφές" ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου για την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού.

Στη ριζική ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προβαίνει με ταχείς ρυθμούς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, δοκιμάζοντας νέες τακτικές, μετά την κεντρώα στροφή, σειρά πήρε το “κομματικό brainstorming”. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όσο και οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συμμετείχαν χθες σε μια «υβριδική συνάντηση» μεταξύ των συντονιστών και αναπληρωτών συντονιστών των τμημάτων, των τομεαρχών και της συντονίστριας των think tanks του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διάνας Βουτυράκου, όπου, κατά την Κουμουνδούρου, δόθηκε το έναυσμα για την σύσταση των νέων think tanks του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μέρα μετά την εκπνοή της ημερομηνίας για την αποστολή βιογραφικών, τα οποία άγγιξαν τις 4.000 από όλο τον κόσμο, η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να αναζητά προτάσεις για το πρόγραμμα, αλλά και λύσεις για τα μεγάλα πολιτικά ζητούμενα μέσα από την πρωτοπορία της επιστήμης. Την σχετική συζήτηση άνοιξε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την αντίληψη, τον σχεδιασμό των think tank και τον τρόπο λειτουργίας τους. Στη συνέχεια η συντονίστριά τους, Διάνα Βουτυράκου, παρουσίασε την μέχρι τώρα πορεία στην αξιολόγηση των αιτήσεων και έθεσε τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες, καθώς και κατάθεση προτάσεων για την αρτιότερη δυνατή συνεργασία τμημάτων, τομέων και δεξαμενών σκέψης.

Ανακοινώθηκαν δε και οι νέες θεματικές χρεώσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του κόμματος, ενώ η Κουμουνδούρου σημείωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κινείται αταλάντευτα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης, εκπονώντας το νέο σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Η πρώτη των think tank έγινε με τον κεντρικό ρόλο της Διάνας Βουτυράκου.

Εκτός από την κυρία Δανάη Βουτυράκου, στις συνεντεύξεις συμμετείχαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Μενέλαος Γκίβαλος, ο Όθων Ηλιόπουλος, ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Με βάση τον οδικό χάρτη, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν νέα πρόσωπα, στα οποία θα περιλαμβάνονται όχι μόνο ακαδημαϊκοί, αλλά και στελέχη της νεολαίας και μέλη προερχόμενα από το χώρο της κοινωνίας των πολιτών.

Στην Επιτροπή Θέσεων επικράτησε πνεύμα καταιγισμού ιδεών και τέθηκε χρονοδιάγραμμα ώστε πρώτα να ολοκληρωθεί το προσχέδιο του κειμένου θέσεων στις 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια να συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή στις 13-14 Ιανουαρίου. Λίγο αργότερα, οι θέσεις που αποφασίστηκαν θα προωθηθούν για συζήτηση στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι, ως προς τις χρεώσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνη για τον πολιτικό σχεδιασμό είναι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οικονομία προορίζεται ο Νίκος Παππάς, στο χώρο της υγείας ο Παύλος Πολάκης, στους τομείς της άμυνας και της παιδείας ο Πάνος Ρήγας, στο πεδίο των αποδήμων η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης προορίζεται για το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς”, τον Πολιτισμό και τα Χρηματοπιστωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments