Αθλητισμός

EuroCup, Άρης-Σλασκ 93-71: Πήρε το εισιτήριο για το 2023 στην Ευρώπη

EuroCup, Άρης-Σλασκ 93-71: Πήρε το εισιτήριο για το 2023 στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: EUROCUP / ΑΡΗΣ - ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ (MEGAPRESS / ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου «μεγαλώνοντας» το ποσοστό του και στο μακρινό σουτ (9/18) και οδηγώντας τη διαφορά στο +17 (39-22)

Ο Γιάννης Καστρίτης είδε μερικά από τα στοιχεία που θέλει όπως για παράδειγμα τα 13 κλεψίματα που έδωσαν τη δυνατότητα πόντων στο transition παιχνίδι, αλλά και δημιουργία μέσα από την οποία ήρθαν και τα 17 τρίποντα σε 33 προσπάθειες. Κι έτσι ο Άρης πήρε με χαρακτηριστική ευκολία αυτό που ήθελε απέναντι στους Πολωνούς παρουσιάζοντας και εντυπωσιακή πολυφωνία στην επίθεση.

Ο αγώνας Ο Άρης του πρώτου δεκαλέπτου είχε συνέπεια στην άμυνα, μακρινό σουτ (4/11) και ανωτερότητα στο ριμπάουντ (14), δηλαδή, ό,τι χρειάζεται μια ομάδα για να κυριαρχήσει κι αυτό έκανε από την αρχή (11-4, 6’) έως και το τέλος της περιόδου (22-11). Αν μάλιστα είχε καθαρό μυαλό σε φάσεις transition θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη ουσία στην άμυνά του απέναντι στη Σλασκ η οποία με 3/13 σουτ και τέσσερα λάθη, προφανώς δεν στάθηκε ανταγωνιστικά στο παρκέ.

Ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου «μεγαλώνοντας» το ποσοστό του και στο μακρινό σουτ (9/18) και οδηγώντας τη διαφορά στο +17 (39-22). Οι «κίτρινοι» χαλάρωσαν στην άμυνα για δύο-τρία αγωνιστικά λεπτά, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Γκραβέτ (12π.) ο οποίος σημείωσε δέκα διαδοχικούς πόντους στην προσπάθεια διατήρησης της ομάδας του στο παιχνίδι (41-31, 18’) αλλά εκεί ο Άρης αντέδρασε σωστά επαναφέροντας την τάξη (49-33ημ.).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα είχε ως βάση την άμυνά της αυξάνοντας τα κλεψίματα της αλλά και τα λάθη της Σλασκ. Κι έτσι, παρότι δεν είχε συνέπεια στην επίθεση οδήγησε τη διαφορά στο +18 (58-40, 25′). Εκεί ο Γκραβέτ ανέλαβε και πάλι δράση για την πολωνική ομάδα και με διαδοχικά τρίποντα μείωσε τη διαφορά (61-50, 28′). Ωστόσο, εκεί ο Άρης έβγαλε αντίδραση με πρωταγωνιστή τον Τζόναθαν Σταρκ ο οποίος μάλλον βρήκε κίνητρο αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του Γκραβέτ. Μέτρησε ένα κλέψιμο και πέντε πόντους εκ των οποίων το buzzer beater στο τέλος της περιόδου (71-50) στο 10-0 σερί του Άρη.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έδωσε και πάλι το δικαίωμα στη Σλασκ να μειώσει τη διαφορά (76-64, 35′). Εκεί ο Βασίλης Τολιόπουλος φρόντισε να μην πορευτεί η ομάδα του με πίεση στα τελευταία λεπτά καθώς σημείωσε έξι διαδοχικούς πόντους (82-67, 37′) καθώς εκεί έπεσαν και οι τίτλοι τέλους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη δεδομένη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, από τη στιγμή που ο Άρης πορεύτηκε με υψηλό ποσοστό στο μακρινό σουτ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ξέφυγε με μεγάλη διαφορά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο υπόλοιπος χρόνος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ένας παίκτης που ξεχώρισε καθώς ο Άρης βασίστηκε στην επιθετική πολυφωνία του. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έβαλε πάντως τους 16 πόντους του έως το σημείο που η ελληνική ομάδα είχε… τελειώσει το παιχνίδι.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Αρκετοί. Από τον Τολιόπουλο στην εκτέλεση και τη δημιουργία, τον Μπάνκστον στο ριμπάουντ, τον Μπλούμπεργκς ο οποίος είχε πληθωρική παρουσία αλλά και τον Τζόναθαν Σταρκ που ύψωσε ανάστημα όταν η Σλασκ έκανε απόπειρα επιστροφής.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Γκραβέτ και Μίλετιτς ήταν απελπιστικά μόνοι τους για τη Σλασκ.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Σλασκ δεν πήρε πολλά από τους παγκίτες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 13 κλεψίματα και 17/33 τρίποντα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα αντιμετωπίσει (31/12) τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και στην επανέναρξη του Eurocup (10/1) την Κλουζ στη Ρουμανία, την ίδια μέρα η Σλασκ θα υποδεχθεί την Ουλμ.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 49-33, 71-50, 93-71

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments