Ειδήσεις

Οπαδική βία: Το μήνυμα για μηδενική ανοχή

Οπαδική βία: Το μήνυμα για μηδενική ανοχή

Πηγή Φωτογραφίας: [365768] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε ζήτημα τιμής ανάγεται πλέον η μηδενική ανοχή απέναντι στη βία.

“Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια». Με αυτή την συλλυπητήρια ανάρτηση, για την απώλεια του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη εν ώρα καθήκοντος από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε εκ νέου, με τον πλέον σαφή τρόπο, την μηδενική ανοχή της κυβέρνησης έναντι της οπαδικής και κάθε μορφή βίας.  

Από τις πρώτες στιγμές των τραγικών γεγονότων στο Ρέντη, η βία των οπαδών επανήλθε αυτόματα στο προσκήνιο ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον, χωρίς εκπτώσεις ή καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σαφές το καθολικό αίτημα να καταστεί το γήπεδο χώρος αρμονικής συνάντησης μεταξύ αθλητικών αντιπάλων και φίλων των αθλημάτων.

Από αυτή την άποψη, η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα συνεκτικό σχέδιο -όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τελευταία εβδομαδιαία ανάρτηση- με επτά βασικές παρεμβάσεις Αυτές είναι οι εξής: “Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με την εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών και την προστασία των πολιτών από την καταστροφή των πολιτών, την καταστροφή των πολιτών και την καταστροφή των πολιτών”. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι κάμερες ασφαλείας των γηπέδων, η άμεση καθιέρωση συστήματος καταγραφής παικτών, ένα έμβλημα ανά σωματείο και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια με ταυτοποίηση.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη σημαντική παρέμβαση: αν διαπιστωθούν περιστατικά όπως ρίψη κροτίδων ή άναμμα φωτοβολίδων στα γήπεδα, δηλαδή αντικειμενικές εκδηλώσεις, η πολιτεία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα σε ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο διοικητικής τιμωρίας”, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι “θα ενταθούν οι σχετικές έρευνες και η εισαγγελία θα Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η σύνδεση μεταξύ της βίας στο γήπεδο και της δράσης εγκληματικών οργανώσεων διερευνάται πλέον σε ανώτατο επίπεδο”.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, το “παρών” στην εξόδιο ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού υπαλλήλου Γιώργου Λυγγερίδη, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments